29 august 2010

20 and fabulous...

Ziua în care am împlinit 20 de ani (mai exact alaltăieri) a fost una dintre cele mai frumoase momente pe care le-am trăit! Pe lângă faptul că am niște părinți extraordinari și niște prieteni geniali...a intrat în viața mea o ființă splendidă (un mic shih-tzu)


sunt mai mult decât recunoscătoare iubitului meu care mi-a umplut casa de oameni deosebiți și mi l-a adus pe Jimmy!Mulțumesc, mulțumesc, mulțumesc!!!



Nu pot să mă abțin să nu vă arăt câteva poze cu Jimmy!

14 august 2010

Iertarea - prietenul sufletului

Suntem mulți într-o lume mică.. fiecare avem o infinitate de idei, de gânduri și păreri! Suntem obligați să ne integrăm în lumea asta care se mișcă prea repede..trebuie să socializăm...să ne acceptăm și să trăim unii cu ceilalți.

Evident...în condițiile astea și cea mai bine intenționată ființă de pe planetă greșeste. Și greșim pentru că suntem oameni..pentru că suntem diferiți...pentru că fiecare vede altfel lucrurile. Oricât am încerca să nu facem greșeli în fața celor cu care intrăm în contact nu putem. Pentru că „așa e omul” și nu putem schimba asta. Totuși...omul a fost suficient de deștept să inventeze Iertarea.

Îndrăznesc să spun că iertarea este una dintre cele mai mari provocări ale vieții. Iertarea nu este doar un cuvânt...este un întreg proces în care trebuie să te străduiești din greu, să te lupți cu tine însuți pentru a reuși să ierți ceva sau pe cineva. Oricât de conștient ai fi de răul pe care ți-l cauzezi singur atunci când aduni în suflet resentimente...este extrem de greu să uiți și să ierți.

Așa cum putem învăța orice....putem învața să și iertăm. Iertarea nu înseamna să lași trecutul în urmă...nu poți să să-ți ștergi din memorie o situație în care te-ai simțit rănit dar poți să o lași să treacă. Nu ne putem bucura de prezent dacă nu reușim să lăsăm trecutul să treacă.

Iertarea înseamnă curaj, eliberare, pace, înțelepciune etc. Atunci când iertăm ne vindecăm o rană a sufletului. Dezvoltând sentimente de ură și resentiment nu facem altceva decât să pierdem vremea și să ne facem rău nouă înșine. Ce rost are să îți umplii mintea de resentimente când nu mai poți schimba ceea ce a fost? Poate că cel care ți-a făcut rău se distrează în acest moment și a și uitat de tine. Nu are rost să te stresezi aiurea pentru ceva ce a trecut.

Acum probabil te întrebi cum poți să oprești resentimentele să apară în mintea ta? Păi e destul de simplu. În primă fază te ții ocupat/ă. La un moment dat...evident o să obosești. Ce e de făcut atunci? Păi ai o minte destul de încăpătoare în care ai îndesat probabil o gramadă de gânduri bune și amintiri superbe. Gândește-te la ele....gândește-te la tine...la viața ta! Poate ai trecut prin multe situații grele și te mai așteaptă unele și mai grele. Ce rost are să nutrești gânduri rele pentru o persoană când în lume sunt atâția de genul asta care la un moment dat îți vor face rau?


Gandhi- Cei slabi nu vor putea niciodată să ierte. Iertarea este calitatea celor puternici.

Lewis B Smedes - Să ierți înseamnă să eliberezi un prizonier și să descoperi că prizonierul acela ești tu.

Benjamin Franklin - Rănirea unui dușman te coboară mai prejos decât el. Răzbunarea te face egalul lui. Iertarea te ridică deasupra lui.

Vrem distracție!!!

Stațiunea Neptun nu e pentru tineri care caută distracție. Știu...trebuia să aleg Costinești-ul dar știam că acum câțiva ani și Neptunul este o stațiune destul de animată.



Am avut un șoc când am ajuns la mare...în loc de atmosfera incendiară cu care eram obișnuiți la Costinești am descoperit pustietatea :))... bine...vorbesc din perspectiva unei tinere de 20 de ani...pentru că probabil...cei cu copii m-ar fi contrazis cu siguranță.



Mă rog...tot ce pot să spun este că la ora 24 (maxim) se dădea stingerea...era o liniste deplina dupa 24...ahhh mai puțin cele 2 cluburi din stațiune care erau aglomerate până peste cap cu 5-6 persoane :))) ...



Toată atmosfera asta m-a făcut să îmi dau seama că atunci când știi să te distrezi...te distrezi în orice situație. Deși ne-a fost cam greu până ne-am adaptat, pâna la urmă am avut o vacanță super tare. Plaja a fost curată...soarele ne-a prăjit bine...apa a fost... udă :)) și distracția maximă ;))