29 noiembrie 2010

SUPERpartenerii media ai SUPERblog

Concursul Superblog se apropie de final. Pot spune că, pentru mine Superblog a însemnat o mare provocare pe care am avut ambiția să o duc la bun-sfârșit. Pentru că am învățat atâtea lucruri noi despre niște domenii de care habar nu aveam că pot fi atât de interesante, trebuie să le mulțumesc celor care s-au ocupat și au susținut acest concurs, pentru că fără ei...n-am mai fi devenit niște superbloggeri.


Astfel, trebuie să mulțumesc în primul rând echipei PCNews, organizatorul concursului Superblog care a fost alături de noi și bineînțeles echipei Swizzplan care a avut răbdarea să ne răspundă la toate întrebările, chiar dacă unele dintre ele erau chiar enervante.


De asemenea, trebuie să le mulțumim și sponsorilor care ne-au oferit provocări cât se poate de interesante și de variate.


Nu în ultimul rând trebuie să le mulțumim și „oamenilor din umbră”, adică partenerilor media care au fost alături de noi și au contribuit alături de sponsori și organizatori la desfășurarea în bune condiții a acestui Superconcurs. Și pentru că pe ei nu îi cunoașteți, haideți să vă spun care sunt și cu ce se ocupă:
- : TVR – Zon@IT - o emisiune difuzată pe postul de televiziune TVR. Această emisiune se adresează tuturor pasionaților de IT oferind o gamă largă de informații, care mai de care mai interesante. Cu alte cuvinte, se discută despre hardware, jocuri pentru PC sau console, software sau alte gadgeturi despre care merită să le ai.


-  Radio Lynx-un post de radio interactiv care te ține la curent cu toate noutățile muzicale, cu știri și interviuri cât se poate de variate. De asemenea, Radio Lynx a fost modalitatea principală în care noi concurenții superblog am putut inteacționa cu sponsorii, prin intermediul emisiunilor săptămânale destinate concursului Superblog.


- Revista Connect, cea mai mare revistă de telecomunicații din Europa, care îți oferă informații despre telefoane, laptop-uri, jocuri sau alte gadget-uri.


- Revista Photo Magazine - publicație dedicată tuturor celor pasionați de fotografie


- site-ul http://121.ro/ - unde Comunitatea femeilor excepționale discută despre modă, stil de viață, horoscop, relații, fitness și multe alte teme foarte interesante.


- câștigătorii edițiilor trecute ale Superblog www.ArenaIT.net și www.MoneyWatch.ro ,care n-au putut să stea departe de acest concurs și ne-au susținut așa cum trebuie.
 ArenaIT este un site dedicat tutror celor pasionați de domeniul IT care vor să fie la curent cu cele mai noi tehnologii software și hardware.
Site-ul MoneyWatch este, după cum afirmă creatorul său, un  „Fast Forward În Afaceri, Performanță Personală Și Viață Bună”. Cu alte cuvinte, aici ești ajutat să înțelegi afacerile dincolo de aparențele vieții economice, și poți afla multe alte informații care să te conducă către o viață bună și prosperă.


În încheiere, trebuie să vă spun vouă, organizatorilor, sponsorilor și partenerilor media că ați făcut și faceți o treabă extraordinară prin faptul că ne dați în fiecare an șansa să participăm la duelul Superbloggerilor.


Acest articol participă la etapa nr 43, Superblog.

Crăciun fericit în compania netbook-ului ASUS

Vine Crăciunuuulll, sărbătoarea mult-așteptată în care ne ascundem în sânul familiei, lângă șemineu, admirând peisajul de iarnă de la fereastră. Anul acesta nu știu dacă ne vom putea bucura de zăpadă dar știu sigur că ne vom bucura de compania celor dragi și vom încerca să le redăm zâmbetul pe buze.

Aseară, în timp ce faceam un review al ultimelor luni și încercam să-mi dau seama ce greșeli trebuie să îndrept față de cei din jurul meu, cineva mi-a bătut la ușă. M-am dus să deschid, iar în pragul ușii mele era un omuleț ciudat.

-Bună seara! Vă pot ajuta cu ceva?
-Bună să-ți fie inima! Eu sunt unul dintre ajutoarele lui Moș Crăciun. Sarcina mea este să-ți înmânez această scrisoare din partea Moșului.

Am deschis repede scrisoarea, am citit-o pe nerăsuflate, iar când să-l întreb pe Elf despre câteva nelămuriri, constat că acesta dispăruse. Vă dați seama că nu-mi venea să cred că este adevărat!M-am ciupit și m-a durut. Era clar...nu visam. Moșul îmi cerea un sfat despre ce produs marca ASUS i-aș oferi unei persoane speciale din viața mea. Prima persoană la care m-am gândit a fost prietenul meu.

Pentru că de când cu Superblog, am ajuns să cunosc toate bijuteriile cu care se poate lăuda compania ASUS, m-am gândit că cel mai potrivit cadoul ar fi  elegantul  Netbook Eee PC Asus 1008HA-BLU035S, . Fără să pierd timpul, am intrat pe site-ul magazinului online eMag, de unde acesta poate fi achiziționat.

Acum probabil vă gândiți ce anume face ca acest netbook marca ASUS să fie alegerea perfectă. Ei bine, prietenul meu ține foarte mult la designul unui produs și de asemenea la culoarea lui, iar modelul atât de elegant al netbook-ului de culoare albastră 1008HA-BLU-035S, face ca acesta  să ofere un impact vizual absolut impresionant.
De asemenea, foarte importante sunt și specificațiile tehnice. Astfel, micul netbook cuprinde niște componente foarte performante precum procesorul Intel® AtomTM N280, display cu diagonala de 10.1 inch, care încorporează tehnologie LED. Nici la capitolul hard-disk netbook-ul ASUS nu stă rău. Cei 250 GB sunt perfecți pentru prietenul meu care are o întreagă „bibliotecă muzicală” și un număr impresionant de poze. Din punct de vedere al sunetului, acest netbook încorporează un sistem cu difuzoare stereo, fapt pentru care, suntele sunt redate cât se poate de clar. Dimensiunile sale reduse și greutatea de doar 1,1 kg, fac ca acest netbook să fie foarte ușor de transportat. Bateria Li Ion 3 Celule oferă o autonomie de cel puțin 4 ore, perioadă în care prietenul meu își poate alunga plictiseala cu un joc, fără să se gândească la faptul că din moment în moment sistemul se poate stinge.

Acestea fiind spuse, cred că acest netbookul Eee PC Asus 1008HA este o alegere perfectă pentru ceea ce prietenul meu își dorește de la un netbook. Culoarea sa albastră și designul simplu se potrivesc de minune gusturilor prietenului meu, iar performanța pe care o atinge face ca acest mic netbook să fie cadoul perfect. Deși costă 1.349,00 Lei, un pic cam mult pentru posibilitățile mele, eu zic că persoana iubită merită întotdeauna ce este mai bun, așa că, probabil mă voi folosi de sistemul de rate pus la dispoziție de eMAG și îi voi însenina sărbătorile cu acest cadou senzațional. Sunt convinsă că atunci când o să-l vadă, sub brad, mândru și albastru așa cum se prezintă, nu o să se mai poată dezlipi de acest minunat netbook.

Acest articol participă la Superblog, etapa nr 42.

28 noiembrie 2010

LED TV sau LCD?

Acum câteva decenii, bunicii noștrii erau extrem de încântați de imaginile alb-negru oferite de un televizor în formă de cutie. Acum, nouă acest lucru ni se pare de tot râsul, însă pe vremea aceea, cine avea televizor era un om important.


De atunci, de la televizoarele alea care ocupau jumătate de cameră, am ajuns să ne încurcăm în tehnologii care mai de care mai performante și mai calitative. În prezent, un LCD sau un LED este considerat un „must-have”. Înainte să vă spun care dintre aceste două tipuri de televizoare consider că ar fi cea mai bună alegere, haideți să vedem cu ce se laudă fiecare.

În primul și-n primul rând trebuie să vă spun că televizoarele LED fac parte tot din familia LCD-urilor, utilizând de asemenea ecran LCD. Diferența dintre ele se datorează modurilor diferite în care lumina este utilizată pentru a genera imaginea. Datorită acestui lucru, numele corect la televizoarelor LED este de fapt LED LCD TV.

Ce este un LCD?
LCD este abevierea de la Liquid Crystal Display, tehnologie de care dispun atât televizoarele LCD cât și cele LED.
Cum funcționează televizoarele LCD?
Modul de funcționare al unui televizor LCD se bazează pe iluminarea cristalelor lichide de către niște neoane care produc o lumină florescentă. Pentru că nu pot furniza lumină singure, televizoarele LCD sunt mult mai groase decât cele cu LED pentru că au nevoie de o sursă de lumină amplasată în spate. De asemenea, acest tip de iluminare cu neoane determină și un contrast mai mic fapt pentru care culorile nu sunt atât de intense ca în cazul unui LED.

Cum funcționează un televizoarele LED?
Spre deosebire LCD, televizoarele LED nu folosesc neoane ci diode emițătoare de lumină sau leduri. De la această modalitate de iluminare provine și numele acestor televizoare, LED însemnând Light-Emitting Diode. În cazul televizoarelor LED există două tipuri de iluminare, cea EDGE LED în care LED-urile sunt plasate pe marginile televizorului, evitându-se necesitatea luminii din  spatele ecranului și iluminarea din spate cu LED-uri. Prima modalitate de iluminare permite  o reducere considerabilă a grosimii unui televizor LED, iar cea de-a doua modalitate de iluminare cu LED-uri produce nuanţe de negru mai intense, furnizând culori mai realiste pe ecranul LCD, acest lucru determinând un contrast mult mai bun decât cel al televizoarelor LCD care utilizează neoane.

Alte caracteristici ale televizoarelor LED față de LCD-uri

Din punct de vedere al efectului asupra mediului, față de LCD-uri, televizoarele LED nu folosesc mercur în procesul de producție fapt pentru care este mult mai prietenos cu mediul înconjurător.
Din punct de vedere al consumului de energie electrică, LED TV-urile pot fi considerate o investiție pe termen lung, datorită faptului că prețul mare de achiziție se compensează cu consumul redus de energie.
În ceea ce privește unghiul de vizualizare, televizoarele LED sunt din nou în fața LCD-urilor oferind un unghi de vizualizare mai mare decât LCD-urile.

 Pentru că, de fiecare dată când îmi cumpăr un obiect, indifrent de cât de puțin costisitor este acesta, m-am obișnuit să închid ochii și să mă gândesc ce așteptări am eu de la obiectul respectiv. De aceea, de la un televizor mă aștept la următoarele caracteristici:
  • grosime cât mai redusă pentru că urăsc spațiile aglomerate
  • durată de viață cât mai mare
  • consum de energie cât mai mic
  • imagini foarte clare, pentru că totuși...suntem în plină revoluție tehnologică..am nevoie de un TV performant.
  • contrast bun
  • în ceea ce privește prețul, nu pot să spun că am vreo preferință anume dar, de preferat este să găsesc un produs ieftin și bun :D
De aceea, consider că un LED TV ar fi cea mai bună alegere pentru mine dat fiind faptul că, în afară de prețul, care este puțin mai ridicat decât cel al televizoarelor LCD, întrunește toate caracteristicile pe care eu mi le doresc de la un televizor.

Acest articol participă la etapa nr 41, din cadrul concursului Superblog.

Un hobby plătit

Trăim într-o lume cu posibilități nelimitate. La tot pasul suntem nevoiți să facem alegeri și să luăm decizii, unele bune, altele care ne dau de gândit.

Tema pe care vreau să o dezbat în cadrul acestui articol este aceea a transformării blogului personal într-o afacere, propusă de către echipa Hostway, în cadrul concursului Superblog.

Până nu demult, făceam parte din grupul persoanelor care habar nu aveau de importanța Internetului. Pentru mine, Internetul se rezuma doar la Google. Acum probabil vă gândiți „A trăit oare în sălbăticie?” :)), însă asta este adevărul. Sunt foarte multe persoane, la ora actuală care nu știu câte oportunități îți poate oferi Internetul.

Unul dintre principiile după care eu mă ghidez este acela că, un om ar trebui să profite de fiecare oportunitate care i se ivește. Mergând pe premisa asta, sentimentul de „cum ar fi fost dacă...” dispare cu desăvârșire. Urăsc sentimentul de regret, și de aceea încerc, pe cât posibil să-l evit. Astfel, aflând de la o prietenă despre blogosferă, mi-am zis „Hai s-o fac și pe asta! Ce am de pierdut?”. Cu alte cuvinte, mi-am făcut blog, nu pentru că mi-ar fi trecut prin minte că aș fi putut să scot bani din această activitate, ci pentru că mi-am dorit să fac ceva nou și să aprofundez tainele Internetului.

Cert este că m-am atașat de acest loc al meu unde pot să vorbesc fără constrângeri despre tot ce vreau eu. Astfel, blogging-ul a devenit un hobby, de care mi-e foarte drag. Scriu din pasiune și îmi place ceea ce fac. Câteodată consider că, dacă aș fi descoperit blogosfera acum vreo doi ani, când eram în febra admiterii la facultate, locul meu ar fi fost la Jurnalism, dar asta e, n-a fost să fie.

Deși mă consider încă o boboacă în ale blogosferei, am învățat atâtea lucruri într-un timp atât de scurt, încât aproape că nu-mi vine să cred. Este drept, că am stat foarte mult în fața calculatorului lucru de care nu sunt prea mândră  (pentru că nu vreau să devin unul dintre personajele „-Vai ce ninge afară!; -Dă-mi și mie link-ul” :))), însă am învățat că există și alte părți ale blogului în afară de partea cu hobby-ul.

După mult research, am aflat că îți poți transforma blogul într-o afacere destul de profitabilă, păstrându-ți în același timp și pasiunea de a scrie. Este drept că nu am ajuns încă să scot bani din blogul meu, însă dacă mi se ivește oportunitatea, voi spune „da” fără îndoială.  Bineînțeles, nu am de gând să renunț nici la partea personală în care pot să abordez orice subiect vreau, însă, din când în când, nu strică câte un articol advertorial. Probabil acum vă puneți întrebarea „Păi cum că nu prea merge să faci un advertorial în care să scrii ce vrei tu. S-ar putea să fii împotriva temei propuse, iar cei cu advertorialele vor o părere pro..pentru că în fond și la urma urmei, asta e publicitate!” Da...este adevărat...s-ar putea să fiu de cealaltă parte a baricadei, însă nimeni nu mă obligă să accept să scriu despre acel articol. Cu alte cuvinte, îmi aleg articolele care se potrivesc cu  mine și cu ceea ce eu susțin. Nu mi-a plăcut niciodată să fiu falsă, să îmi induc cititorii în eroare susținând un produse despre care știu că nu este tocmai bun, doar pentru a câștiga eu niște bani. Până la urmă, banii vin și pleacă însă cititorii rămân.

Bineînteles, sunt multe alte moduri prin care poți să-ți storci blogul de bani în afara articolelor advertoriale. Poți să devii afiliat al unei companii, poți să îți instalezi google adsense, și multe altele, însă după părerea mea articolele advertoriale sunt cele mai eficiente.

Concluzionând, pot spune că sunt unul dintre bloggerii care scriu din pasiune, însă dacă cineva mi-ar propune să scriu un articol plătit, nu aș spune nu, dacă tema pe care ar trebui să o abordez ar fi compatibilă cu principiile mele. Până la urmă, monetizarea blogului este o oportunitate enormă de care ar fi păcat să nu profiți.

Bineînțeles, care orice blogger care se respectă, mi-am format câteva obiective pe care încerc să le ating mai devreme sau mai târziu și anume:
  • să mă mult la casa mea (pe un domeniu .ro de preferat), pe care să-l monetizez cum vreau eu
  •  să ajung la un page-rank-ului de cel puțin 3, scriind articole interesante pentru cititorii mei.
  • să aprofundez din ce în ce mai mult secretele blogosferei
  • să public articole plătite și să particip la cât mai multe concursuri gen Superblog pentru că în cadrul acestora poți învăța lucruri de care habar nu aveai că te-ar putea interesa.
  • și nu în ultimul rând, îmi doresc multă inspirație pentru că fără ea, nu mă mai pot numi blogger.
Acest articol participă la concursul Superblog, etapa nr 40.

25 noiembrie 2010

Eco din toată „inima”

Bună seara doamnelor și domnilor! Bine v-am regăsit la Gala Internațională de box tehnologic.

În seara asta vom urmări meciul anului, între un laptop NoName și marele ASUS U Bamboo. Se anunță un meci cu totul și cu totul special, mai ales că știu de când îl așteptați pe ASUS U Bamboo să-și facă apariția.

Și acum...să vă prezint concurenții!

În colţul din stânga, laptopul NoName are un „șort” nereciclabil, fapt pentru care și-a atras cel mai mare dușman posibil, Mama Natură. Deşi a făcut antrenamente dure, componentele sale de mâna a doua nu par a fi în cea mai bună stare. Procesorul său, nu este nici pe departe cel mai puternic, fapt pentru care muschii nu cântăresc nici măcat 160GB. Placa video pare a fi cea mai în formă, însă bateria nu prea-l mai ţine. Mare curaj a avut să se prezinte aici, în fața campionului nostru internațional.

În colţul din dreapta, se află nimeni altul decât inegalabilul, inconfundabilul, imbatabilul ASUS U BambooDesign, portabilitate, putere și rezistență sunt cuvintele care îl descriu cel mai bine pe acest mare al boxului tehnologic. 
După cum puteţi observa, "outfitul" său este unul absolut senzațional. Designul incredibil îl face net superior adversarului său. „Șortul” său este croit în mare parte din bambus, ceea ce înseamna că este prietenul cel mai bun al Mamei Natură. Ia să vedem...a venit să îl susțină? ...Da, normal! Așa cum mi-am imaginat, Mama Natură a venit cu întreaga echipă de ecologiști să îl susțină.
Unde eram? Ah da...vă spuneam de stilul lui atât de elegant. Fiind atât de eco, a renunțat pana la 25% din cantitatea de plastic in favoarea lemnului de bambus. De asemenea, „limuzina” cu care a ajuns la noi aici este făcută tot din bambus. Însă, ASUS U Bamboo nu este eco doar la exterior. Unul dintre principalele motive pentru care acesta este un laptop atât de special îl constituie tehnologia Super Hybrid Engine, prin intermediul căreia autonomia lui U Bamboo este de până la 10 ore. Cu ajutorul acestei tehnologii, utilizatorul poate opta pentru diverse moduri de  funcționare a acumulatorului. De exemplu,  sistemul oferă putere maximă dacă jucați un joc care are nevoie de grafică de înaltă calitate, dar reduce consumul atunci când laptopul este folosit pentru Internet sau deschiderea altor documente. Acceleratorul grafic Intel împreună cu tehnologia Optimus adaptează puterea de calcul în așa fel încât  consumul de energie este redus considerabil. De-asta ține Mama Natură la el atât de mult! Pentru că toate componentele lui o ajută să-și păstreze bună, starea de sănătate.
Placa video NVidia GeForce GT 310M, îl face atât de puternic încât niciodată nu i-a spus „nu” unui joc performant.Deși cântărește doar 2.14 Kg și măsoară, 344 X 241 X 22 - 31.8 Cm, Asus U Bamboo este extrem de puternic, datorită procesorului său Intel Core i7-620M cu 2 nuclee, ce folosesc împreună 4MB de memorie Smart Cache.
Și acum, după ce v-am prezentat concurenții, haideți să începem.

Runda 1:
Laptopul NoName deschis lovind cu procesorul său în stânga și în dreapta, însă după cum puteți vedea, ASUS U Bamboo este as la apărare. Vai de mine! Bamboo i-a dat lui NoName un display cu diagonala de 14 Inch în ecran de l-a trântit la pământ. Uitați-vă doamnelor și domnilor cu câtă măiestrie îl lovește Bamboo pe NoName! Viteza de rotație de 5400 Rpm a hard-disk-ului de tip SATA îl face atât de rapid încât nici nu-ți dai seama cum luptă.

Incredibil, nici bine nu s-a ridicat de joc laptopul NoName că ASUS U Bamboo l-a lovit sub centură cu cei 320 GB ai săi. Se pare că bateria lui NoName s-a descărcat și nu se mai poate ridica de la Pământ, fapt pentru care ASUS U Bamboo câștigă și de această dată, apărându-și încă odată titlul de „Laptop de Top”. Este incredibil cât de repede s-a terminat acest meci!

Conferința de presă:
-Bună seara, domnule ASUS U Bamboo! Felicitări pentru victoria din această seară! Ați fost la mare înălțime!
- Mulțumesc frumos! A fost un meci foarte ușor, mai ales că s-a terminat atât de repede. Abia mă încălzisem și eu! Oricum le mulțumesc ecologiștilor că au fost alături de mine și m-au susținut. Pentru mine acest lucru înseamnă mult! Alte întrebări?
- Domnule Bamboo, deși știm ce calități deosebite aveți, însă am vrea să auzim de la dumneavoastră ce credeți că vă diferențiază de alte laptopuri.

 - Nu vorbesc acum despre performanță pentru că unele laptopuri sunt la fel de bune sau poate mai bune decât mine. Însă ceea ce am eu în plus față de ele este faptul că sunt eco-friendly, atât la exterior, prin carcasa de bambus, cât și în interior prin tehnologia Optimus care reduce consumul de energie și implicit emisia de CO2, dar și tehnologia Super Hibrid Engyne care îmi permite să stau departe de priză ore întregi. Cu alte cuvinte, sunt un ecologist convins. Și acum, îmi pare rău dar nu mai pot răspunde la alte întrebări pentru că sunt așteptat de către prietenii mei la magazinul eMAG să petrecem această victorie. 

Acest articol participă la etapa nr 39 din cadrul concursului Superblog .

Toyota way is your way

Echipa Toyota vine din nou cu o probă interesantă prin care ne provoacă să ne imaginăm profilul psihologic și social al șoferului unei mașini marca Toyota.

De aceea, înainte de toate trebuie să trecem în revistă caracteristicile principale ale acestei mașinilor Toyota. Pentru că gusturile oamenilor sunt foarte diferite, Toyota, încearcă pe cât posibil să fie pe gustul tuturor, lucru dovedit de modele foarte diferite, care compun gama de produse.

Înainte de a stabili profilul psiho-social al șoferului, haideți să vedem ce calități trebuie să aibă un membru al echipei Toyota.
Pentru a rămâne lider mondial în producția și vânzarea automobilelor, boss-ul Toyota trebuie să fie foarte atent la membrii imensei sale echipe. De aceea, consider că, pentru a avea rezultate atât de bune, angajații trebuie să fie perfecționiști și să lucreze cu precizie japoneză. De asemenea, aceștia trebuie să fie inovativi, dinamici și cu spirit de inițiativă.

Bineînțeles, cu asemenea echipă de oameni responsabili, rezultatele sunt pe măsură. Mașinile Toyota se află în topul celor mai căutate mașini, caracterizându-se prin fiabilitate, design spectaculos, confort și nu în ultimul rând siguranță. Toate aceste calități conduc spre satisfacția completă a clientului, arătând ce înseamnă o „mașină japoneză”.

Fiind niște mașini de top, în spatele cărora se află niște oameni de calitate, clienții trebuie să fie pe măsură. Astfel, este foarte ușor să conturăm profilul psiho-sociologic al șoferului unei mașini Toyota.

Din punct de vedere psihologic, șoferul unei mașini Toyota este:

  •  pragmatic- orientat întotdeauna către calitatea produsului.
  •  atent la detalii - pentru că, așa cum îi știm noi pe japonezi, pentru ei detaliile contează cel mai mult, fapt pentru care mașinile Toyota surprind întotdeauna prin designul spectaculor al tuturor componentelor, fie ele și cele doar strict funcționale.
  •  relaxat și orientat spre confort
  •  responsabil și disciplinat. Șoferul unei Toyota trebuie să fie întotdeauna compatibil cu eleganța mașinii sale, să respecte regulile și implicit să îi respecte pe ceilalți participanți la trafic.
  •  orientat spre siguranță, fapt pentru care mașina pe care o conduce este alegerea excelentă.
  •  cu o personalitate puternică și întotdeauna sigur pe sine, asemenea mașinii pe care o conduce.
  •  grijuliu fața de cei din jurul său cât și de mediul înconjurător

Din punct de vedere social, consider că șoferul unei Toyota este:
  • serios-știind când să se distreze și când să muncească
  • tipul întreprinzător
  • elegant
  • cu un nivel de cultură ridicat, având studii superioare
  • stabil atât pe plan personal cât și profesional
  • posibil căsătorit și cu copii
  • având o funcție înaltă- (inginer/medic/manager)
Bineînțeles, acestea sunt doar niște caracteristici generale. În funcție de tipul de automobil pe care îl acesta în conduce, putem desprinde și alte caracteristici ale conducătorului Toyota.

Astfel:
Șoferul unui URBAN CRUISER/ RAV4/ LAND CRUISER/ HILUX mai îndeplinește pe lângă trăsăturile mai sus menționate, următoarele:
  • eleganță - îmbracat întotdeauna la „4 ace”
  • spontaneitate-mașinile 4x4, făcând față oricărei situații, fapt pentru care nici cel mai accidentat drum nu le împiedică să-și ducă șoferul acolo unde acesta dorește
  • dinamic
  • orientat spre lux
  • manager într-o companie multinațională ( De exemplu, pe Kiichiro Toyoda- fondator al Toyota Motor Corporation îl văd conducând una dintre aceste mașini) 
Șoferul unei Toyota IQ/YARIS/AURIS/ AYGO/ PRIUS este tipul:
  • practic
  • dinamic
  • hotărât
  • grăbit - având posibilitate să se strecoare foarte ușor prin aglomerația de pe șosele.
Șoferul unei Toyota COROLLA/ VERSO/ AVENSIS este tipul omului:
  • familist
  • responsabil
  • echilibrat

Bineînțeles, în crearea profilului psiho-sociologic al șoferului de Toyota foarte importante sunt și dotările pe care fiecare și le alege la achiziționarea mașinii.

 Însă, cert este că un șofer întotdeauna trebuie să fie compatibil cu mașina pe care o conduce, fapt pentru care, unei mașini de calitate cum este Toyota îi corespunde fără îndoială un șofer cu aspirații înalte. 


Acest articol participă la etapa nr 38 din cadrul concursului Superblog .

23 noiembrie 2010

Toyota experience

De când cu acest concurs, pierd foarte mult timp în fața calculatorului pentru că înainte de fiecare articol trebuie să mă documentez foarte mult. De aceea, sunt foarte entuziasmată de această probă propusă de Toyota, prin care, a trebuit să ne ridicăm fundul de pe scaun și să ne documentăm live, la un test drive Toyota.

În ultima vreme, Caravana Toyota Experience s-a plimbat dintr-un oraș în altul, traversând aproape toată țara. Din 21 septembrie și până pe 21 noiembrie, Caravana a străbătut 17 orașe, unde iubitorii de cai putere, s-au putut plimba cu una dintre bijuteriile marca Toyota. 


Experiența mea Toyota a fost una absolut  senzațională. Dintre cele 3 zile în care Caravana Toyota s-a odihnit în parcarea de la Băneasa Shopping Center, eu nu am putut să-mi aleg să merg decât în ultima zi, asta pentru că eram foarte nehotărâta dacă să merg sau nu. Mă gândeam....ce poate fi așa interesant acolo? Ce poate avea o mașină Toyota în plus față de Loganul meu? Ei bine mă bucur enorm că m-am hotărât să merg pentru că experiența Toyota a fost la mare înalțime.


V-am făcut curioși nu-i așa?


L-am sunat repede pe prietenul meu:
- Îmbracă-te repede că mergem la Băneasa Shopping Center.
- Ooo..nu nu..te rog...nu vreau la cumpărături!!!
- Haha...în premieră mondială..nici eu nu vreau la cumpărături.Mergem să facem un test drive la Caravana Toyota Experience, dar hai...grăbește-te că mai sunt doar câteva ore în care aceasta mai stă la București!


Ajunși acolo...ne-au întâmpinat 11 modele de mașini Toyota, dintre care, iQ, Aygo, Yaris, Auris, Corolla, Avensis, Prius, Urban Cruiser, RAV4, Hilux sau Land Cruiser 150. Nu știam la care să ne uităm prima oară. Toate ne făceau cu ochiul, însă noi nu puteam să încercăm decât 3 dintre ele.  Trebuie să spun că a fost o alegere foarte grea. În cele din urmă am ales să ne plimbăm cu un Aygo, Land Cruiser și Hilux, însă am reuși să ne uităm la toate modelele și să le facem poze.


Am ales să fac testdrive-ul cu Toyota Aygo pentru că mi s-a părut o mașină foarte elegantă și modernă dar în același timp și foarte practică datorită dimensiunilor sale destul de mici. 
Imediat cum m-am urcat la volan și am închis portiera, m-am simțit în siguranță. Înainte să-mi așez scaunul și să-mi pun centura am studiat în detaliu toate butoanele de pe bord. Designul elegant mi-a atras atenția din prima . Bordul Aygo are un display unic și modern, în 2 nuanțe lucru care îl face să fie foarte ușor de citit. Pentru că muzica este parte din mine, sistemul audio este pentru mine o componentă la fel de importantă ca și motorul. De aceea, am analizat în detaliu sistemul audio al mașinii Aygo care, dispunea de o intrare Jack care permite conectarea unui MP3, asta dacă nu vrei să te complici cu CD-uri. Cele 6 difuzoare ofereau un surround deosebit, oferind o atmosferă numai bună de condus. 
Ceea ce m-a impresionat foarte mult a fost faptul că, Aygo conferă un design impresionant chiar și elementelor pur funcționale cum ar fi fantele de ventilație, fapt care demonstrează înclinația echipei Toyota spre perfecțiunea tuturor componentelor, indiferent de importanța acestora.
Un alt lucru foarte interesant despre o Aygo este că, deși la exterior pare a fi mică, interiorul arată exact contrariul. Spre surprinderea mea, interiorul este foarte generos. Pentru mine acest lucru este extrem de important pentru că, atunci când plec în vacanța obișnuiesc să-mi iau după mine toată casa, fapt pentru care am nevoie de o mașină spațioasă.
Să vă spun și cum merge? Ei bine...nu am cuvinte! Este atât de silențioasă încât îți dă impresia că plutește. La bordul unei asemenea mașini chiar uiți de stres, uiți de aglomerație și de agitație.


Acestea fiind spuse, să trecem la partea cea mai palpitantă din cadrul acestei experiențe.


Dacă despre Toyota Aygo pot spune că este într-adevăr o mașină în care merită să investești fiind foarte modernă și foarte practică, despre celelalte 2 mașini în care m-am urcat pot spune că sunt superlativul eleganței și a performanței.


Toyota Hilux mi-a oferit o experiență de neuitat. De această dată, am privit de pe scaunul din dreapta. La volan s-a urcat un șofer profesionist care, mi-a arătat de ce este în stare acestă bijuterie pe 4 roți. Este creată special pentru a face față oricărei situații. Se adaptează perfect drumului, mergând la fel de bine pe autostradă cât și pe un drum accidentat.
Interiorul este minunat. Tapițeria de piele conferă un aer cât se poate de elegant, completându-se perfect cu stilul bordului plin de butoane, gata, gata să-ți încânte toate simțurile.
Despre felul cum merge...cuvintele sunt de prisos. Vă las să urmăriți clipurile următoare și mai vorbim după.





Impresionant nu-i așa? Nici eu nu credeam că o mașină poate fi capabilă de așa ceva. Nu cred că aș putea să exprim în cuvinte ceea ce am simțit pe rampă sau pe balansoar. A fost ca într-un Roller Coaster - senzații tari și libertate. Senzații tari pentru că niciodată nu am văzut o mașină care să poată să facă niște acrobații de genul asta și libertate pentru că, am simțit pentru prima oară că pot să fac orice vreau eu cu un Hilux.

Mă bucur extrem de mult că am hotărât pâna la urmă să „vizitez” Caravana Toyota Experience 2010  pentru că mi-a oferit niște experiențe unice și de neuitat. Evident...abia o aștept și la anul :D....sper să ne surprindă la fel de tare ca și acum!

 
Acest articol participă la etapa nr 2 din cadrul concursului Superblog .

22 noiembrie 2010

Laptop-ul perfect

După părerea mea, un laptop este asemenea unui prieten. Așa cum, de la un prieten te aștepți să fie mereu lângă tine atunci când ai nevoie, laptopul ideal este acela care nu te lasă la nevoie. Indiferent cât de „bătrân” este, un laptop ideal nu trebuie să facă „figuri” atunci când îi dai o comandă pentru că dacă nici el nu te mai ascultă atunci cine să te mai asculte?
De aceea, alegerea laptopului ideal este o sarcină din ce în ce mai grea, mai ales că nu îți cumperi așa ceva în fiecare săptămână. Pentru că domeniul IT este într-o continuă revoluție, de cele mai multe ori oamenii nu pot ține pasul cu toate noutățile apărute pe piață. De aceea, eu personal, când mă hotărăsc să-mi cumpăr un laptop, încerc să-l aleg lăsându-mă condusă de simțuri și nu de buzunar. Pentru asta, înainte să studiez piața, îmi iau un pix și o foaie, las imaginația să-mi inunde creierul și încerc să vizualizez laptopul ideal.

Ce îmi doresc eu de la un laptop?

1. Dimensiune și greutate. Ne modernizăm pe zi ce trece. Dacă pentru oamenii de afaceri laptopul este un mod de a comunica mai ieftin cu cei dragi atunci când pleacă într-o călătorie de afaceri, pentru mine, o studentă cu principii eco, laptopul ține locul cărților și caietelor. Pentru că aleg să îmi notez cursurile pe calculator, îmi trebuie un laptop destul de mic, pentru a încăpea în geantă și bineînțeles foarte ușor pentru a nu mă cocoșa de tot.

2. Aspectul. Pentru că întotdeauna am fost pasionată de design-ul obiectelor, laptopul trebuie să se remarce prin eleganță și unicitate.

3. Autonomia. Laptopul ideal este acela care nu depinde de fire. Dacă are o autonomie cât mai mare este mai mult decât perfect mai ales că la facultate, de exemplu nu am o priză la care să-l pot încărca. Iar dacă bateria nu ține nici măcar 2 ore, atunci de ce-l mai car după mine?

4. Dotări tehnice. Pentru că nu sunt o persoană înebunită după curățenie, nu mă pot lăuda cu un laptop bec. De-a lungul timpului, adun în el toate prostiile posibile, poze, muzică și alte nebunii și mă trezesc la un moment dat că nu mai am spațiu, lucru care îmi supără toți nervii. De aceea îmi doresc un laptop care să aibă suficientă memorie pentru toate prostiile mele. Nu cer mult. 250GB ar fi de ajuns. :D

Bineînțeles, nu ar strica nici un procesor puternic. Nu de alta dar nu sunt o fire cu prea multă răbdare și mă apucă toți nervii când aștept să îmi deschidă bătrânelul meu anumite fișiere.

Pentru că ador jocurile și filmele cu o grafică de ultimă generație, am nevoie și de o placă video pe măsură. De aceea, un laptop cu o placă video ultimul tip este tot ce mi-aș putea dori.

Datorită faptului că muzica este parte din mine, laptopul ideal trebuie neapărat să aibă un sistem de sunet încorporat care să-mi redea cu precizie și cele mai fine sunete.

Acestea fiind spuse, hai să studiem piața. Hmm...așa cum ne-a obișnuit, magazinul Azerty ne întâmpină întotdeauna cu cele mai bune produse din punct de vedere al raportului calitate-preț. Așa cum am zis mai sus, la achiziționarea laptopului mult dorit mă las purtată doar de instinct. Din gama foarte variată de laptopuri a magazinului Azerty, cel care m-a impresionat cel mai mult din punct de vedere al designului a fost laptopul ASUS NX90.

După părerea mea, acest laptop ASUS se apropie cel mai mult de ceea ce mi-am imaginat eu că ar fi laptopul ideal. Integrând un procesor Intel Core i7 de ultimă generație, permite rularea oricărui tip de aplicație cu o viteză inimaginabilă. Având o memorie video de 1024MB și o placa video nVidia GeForce GT 335M, pot vedea fără nicio problemă filme Blu-Ray și mă pot relaxa cu orice joc îmi doresc, fără să mai stau cu grijă că s-ar putea să nu meargă.

Fiind gândit ca un notebook multimedia, Asus a integrat două hard disk-uri a câte 640GB fiecare, precum și o unitate Blu-Ray Combo pentru rularea conținutului de înaltă definiție. După cum vedeți, memoria este dublă față de ceea ce mi-am imaginat, lucru care nu poate decât să mă bucure. Acum îmi pot lua adio de la hardisk-urile care urlă de prea mult conținut.

În ceea ce privește calitatea sunetului, laptopul NX90 pare a fi un vis. Dotat cu sistemul Audio Sonic Master, NX90 este capabil să redea cu o precizie inegalabilă până și cele mai fine sunete lucru care deja îmi încântă toate simțurile.

Din punct de vedere al dorinței 3, și anume autonomia, laptopul NX90 este foarte independent. Pentru că, un laptop atât de performant nu trebuie să stea legat de o priză, echipa ASUS l-a dotat cu una dintre cele mai calitative baterii Lithium-Ion cu 6 celule, care îi permite acestuia o autonomie de cel puțin 5 ore.

Despre design nici nu mai am cuvinte. Faptul că a fost primul care mi-a sărit în ochi denotă faptul că NX90 are un aspect unic, extrem de elegant și rafinat. Mă întreb cum vor reacționa prietenii mei când vor vedea o bijuterie ca asta.

Bineînțeles, pentru că nu toate sunt roz, și nimic nu este perfect din toate punctele de vedere, am și 2 nemulțumiri cu privire la acest laptop. Este vorba așadar despre dimensiune și preț.

Deși măsoară doar 530 x 280 x 30/36 mm și  are o greutate de 4.4 kg, pot spune că mi-aș fi dorit totuși să fie și mai „suplu” de atât, însă ne adaptăm. Dacă nu intră în geantă, o să-mi achiziționez o servietă. Deci..prima problemă este rezolvată.

Cât despre preț...va trebui să mai rabd puțin înainte să-l achiziționez, însă dacă muncesc mai mult, în scurt timp probabil voi putea intra în posesia laptopului meu ideal....ahh ba nu. O să beneficiez de sistemul de rate pe care mi-l pune la dispoziție magazinul Azerty. Yeey...știam eu că acest magazin online te ajută prin toate mijloacele pe care le are, să-ți achiziționezi tot ceea ce-ți dorești. 

Acest articol participă la etapa nr 37, din cadrul concursului Superblog .

Colecția Karim Rashid - performanță și unicitate la nivel înalt

Prima oară când l-am văzut, îmi amintesc și acum...era o zi frumoasă de primăvară. Eu mă plimbam cu o prietenă, iar el, roz și lucios, era împreună cu fratele său maro, sprijinit de un raft. A fost dragoste la prima vedere. De când l-am văzut nu-mi mai puteam lua gândul de la el. În fiecare zi treceam pe acolo să-l admir. De fiecare dată îmi propuneam să intru în vorba cu el dar niciodată nu-mi găseam curajul.
Îmi ajungea să-l privesc de la distanță. Era atât de elegant, încât celelalte netbookuri păreau mult prea șterse pentru a sta în preajma lui. Am aflat că îl cheamă ASUS EeePC 1008p Karim Rashid. M-a fermecat cu designulul său amețitor. Până la urmă, pentru că nu mai puteam să stau departe de el, mi-am făcut curaj și  l-am întrebat:

- Hey netbook-ule! Îmi place cum ești îmbrăcat! Cine este designerul tău?



- Hey! Numele lui este Karim Rashid, o adevărată legendă în domeniul designului. Este unul din cei mai prolifici designeri ai generației sale, câștigând peste 300 de premii pentru creaţiile sale. Deși tot ce a iesit din mâna lui arată senzațional eu sunt de departe cel mai reușit. El l-a creat și pe fratele meu geamăn de culoare maro auriu.

După cum vezi...deși sunt mic și pot să încăpea foarte ușor într-o geantă și deși cântăresc doar 1 kg și un pic, sunt un exemplu magistral de artă vizuală combinată cu tehnologie de vârf. Uite ce îmbrăcăminte elaborată am...Modelul ondulat, format din celule despărţite de şanţuri, cu valuri ce urcă și coboară pe toată suprafaţa, creează o impresie vizuală şi tactilă unică. Pune mâna pe mine și vei vedea că nu mint!


- Wow...mi-ai încâtat toate cele 5 simțuri! Nu te mai pot lăsa din mână! Ești incredibil! . Modul în care suprafaţa reflectă lumina, jocul umbrelor între şanţuri şi vârfurile planurilor, sunt elementele cu care m-ai cucerit din prima secundă. Mă întreb oare ce se ascunde în spatele acestui minunat „outfit”?

- În circuitele mele curg râuri de performanță și calitate. Ecranul, protejat de un filtru de sticlă, este iluminat cu LED-uri, permițându-mi o autonomie sporită pentru că, fie vorba între noi, eu sunt o fire liberă...nu suport să fiu legat de o priză plictisitoare. De asemenea, ecranul are o diagonală de 25 de cm care îți permite să editezi fără probleme documente A4 fără a fi necesară folosirea scroll-ului lateral. Din punct de vedere al stocării stau excelent. Sunt ca o bibliotecă portabilă de 250 GB în care pot încăpea pe lângă nelipsitul Windows 7 Starter Edition, mii de poze, documente, sute de clipuri video și muzică cât cuprinde. Tastatura, numită „Chiclet” este atât de faimoasă prin design-ul inedit cât și prin calitățile tehnice, încât numeroase reviste de specialitate i-au oferit numeroase laude. Pentru că ți-am zis că nu-mi place să fiu legat de nimic, tata ASUS m-a dotat cu internet wireless la viteză turbo și conectivitate Bluetooth cu o adevărată galerie de gadgeturi prin intermediul cărora îmi permit să le spun adio cardurilor suplimentare. Și nu în ultimul rând, îți stând în fața mea, le pot permite prietenilor tăi să te vadă prin intermediul camerei web, asta numai dacă vrei. De asemenea, îți pun la dispoziție un microfon prin care poți purta ore întregi discuții cu cei dragi. Ca să nu mai spun, că, am și niște accesorii de aceeași culoare cu mine, dintre care un mouse și o husă finuță ca să mă protejeze de zgârieturi.

- Ești într-adevăr o bijuterie. M-ai fascinat de-a dreptul! Colecția Karim Rashid, din care faci parte este cu totul și cu totul unică. Nici nu pot face comparație cu celelalte netbook-uri pentru că ele, în comparație cu tine sunt mult prea șterse. Designul tău atât de elegant te ridică în topul celor mai interesante laptopuri existente la ora actuală, iar calitățile tale deosebite, mă fac să cred că tu ești The One-ul meu! Ești atât de mic și totuși atât de performant... Cei 250 de GB ai tăi mi se par absolut perfecți. Dotările tale de top sunt fascinante. Îmi place că ești foarte independent și că poți sta departe de priză aproape 5 ore. În plus, am auzit că ai o baterie care este foarte prietenoasă cu mediul, lucru foarte important pentru mine.

Acestea fiind spuse, pe tine o să te iau acasă, să fii doar al meu, pentru că ador culoarea ta roz intens, iar pentru prietenul meu, îl voi lua pe fratele tău geamăn de culoarea maro auriu.

Acest articol participă la etapa nr 36 din cadrul concursului Superblog .

21 noiembrie 2010

Real FotoLumea Noastră...

De ce sunt importante fotografiile?

Când facem poze, de regulă, încercăm să imortalizăm momentele în care suntem cei mai fericiți. Nu vi s-a întâmplat niciodată să aveți o zi proastă și să vă „ascundeți” într-un album cu poze? Ei bine...eu cred că toți ne binedispunem atunci când ne reamintim de momentele frumoase din fotografii.

Apariția fotografiilor digitale a creat o adevărată revoluție în domeniul fotografic. Părerea mea este că, deși fotografiile digitale sunt mult mai ușor de manevrat, în sensul că ai nevoie doar de un cablu de date și în câteva secunde ai fotografia pe calculator, acestea sunt mult mai ușor de pierdut. I se poate întâmpla oricui să i se viruseze calculatorul și să piardă toate informațiile, inclusiv pozele atât de mult iubite. De aceea, consider că cea mai „sănătoasă” soluție este tot cea veche în care fotografiile erau developate și strânse frumos într-un album.

De aceeași părere este și magazinul Real, care a încheiat un parteneriat cu compania CeWe Color-cel mai mare procesator de fotografie din Europa, prin care ne oferă posibilitatea să printăm pozele, sau să le imprimăm pe diverse obiecte, personalizându-ne astfel existența.

În ce constă acest serviciu și ce putem realiza folosindu-l?

Pentru că magazinul Real ține la confortul clienților săi, a lansat acest serviciu care permite prelucrarea pozelor direct pe website sau pe calculator, făcând ulterior comanda cu ceea ce dorim să materializăm.

Mai exact, tot ce trebuie să faci este să accesezi microsite-ul unde găsești programul Real Fotolumea mea, îl downloadezi gratuit, îl instalezi în maxim 5 minute, iar apoi, tot ce îți rămâne de făcut este să-ți asculți imaginația.

Pfff...nici nu știi ce să alegi. Acest serviciu de la Real nu numai că îți permite să printezi fotografii, dar îți oferă și niște idei minutate pentru cadouri. Cu alte cuvinte, prin programul Real Fotolumea mea, poți printa fotografii premium/standard, postere, fotografii pe pânză foarte elegante, sau 4 tipuri de FotoCarte CeWe ( XXL cu fotografii foarte mari legate extravagant, XL cu fotografii mari, cu formă pătrată, sau cu fotografii mici.)

De asemenea, îi poți răsfăța pe cei dragi cu niște obiecte personalizate. Astfel, Real vă oferă posibilitatea să vă puneți „amprenta” pe felicitări, diverse tipuri de căni, mouse-paduri, ursuleți de pluș, perne și multe alte obiecte.


Ce avantaje ne oferă acest serviciu?

În afară de faptul că ne oferă niște idei de cadouri cu totul și cu totul speciale, ne scapă și de prea mult timp pierdut. Pentru că se apropie vertiginos sărbătorile, trebuie să ne gândim din timp ce cadouri le vom face celor dragi. Numai când te gândești și deja te dor toate oasele la cât trebuie să alergi prin magazine pentru cadouri. De aceea, la Real îi poți împăca pe toți. De exemplu, persoanei iubite îi poți oferi un calendar, cu cele mai frumoase poze ale voastre, o pernă pentru vise frumoase și de ce nu, un glob decorativ. Părinților cred că li s-ar potrivi de minune câte o cană care să le reamintească în fiecare dimineață ce copii minunați au crescut. Copii, cred că s-ar bucura enorm dacă ar dezlega un puzzle cu poza lor. Nu în ultimul rând, pentru tine, ar fi minunat un tricou cu o poză de familie, ca să-i ai mereu lângă inima ta pe cei dragi.

Pentru că Real își dorește tot ce este mai bun pentru clienții săi, oferă, prin intermediul acestui serviciu, niște obiecte de înaltă calitate, corectându-ți automat micile imperfecțiuni ale fotografiilor (ochii roșii).

Bineînțeles, pe site ai la dispoziție și o listă de prețuri, asta ca să nu-ți pice fața atunci când te duci să-ți ridici fotografiile. Deși, din ce am văzut pe site, prețurile nu sunt prea mari pentru că știți că magazinul Real întotdeauna a fost prietenul buzunarului nostru.

Personal, mi se pare foarte util un astfel de serviciu, mai ales că până acum n-am mai întâlnit un centru de prelucrare al fotografiilor care îți permite să faci comanda de acasă. Acum, prin programul Fotolumea mea, îți comanzi din fotoliul preferat ceea ce dorești și în câteva zile, atunci când ieși la cumpărături, îți ridici comanda.Un asemenea serviciu este foarte simplu și la îndemâna oricui, după părerea mea.

Acest articol participă la etapa nr 35, din cadrul concursului Superblog .

19 noiembrie 2010

Dilema jurnalistului


Proba Nr 34, din partea echipei BlogMoney în cadrul concursului Superblog:

Primesti o informatie bomba, cu privire la un subiect de larg interes. Publicarea unui material bazat pe aceasta informatie poate sa iti aduca o crestere spectaculoasa de trafic, notorietate, recunoastere si aprecierea multor oameni. Pe de alta parte, daca informatia se dovedeste neadevarata, poti face mult rau unor oameni nevinovati. Cum procedezi in aceasta situatie? Cum verifici daca informatia este adevarata? Construieste o poveste realista pe tema asta, daca nu cumva ai trecut deja printr-o asemenea situatie si ne povestesti un caz concret.

”72 de ore înaintea alegerilor prezidențiale. Lupta pentru scaunul prezidențial este foarte strânsă mai ales că cei doi candidați sunt, în premieră, două femei.

În timp ce mă relaxam în fotoliul de lângă geamul spre parc al apartamentului meu, aud soneria. Mă grăbesc să răspund însă surprize, surprize. La ușă era doar un plic. M-am uitat repede să vad care este destinatarul însă pe el nu scria decât „pentru Claudia”. M-am speriat un pic pentru că niciodată nu mi se mai întâmplase așa ceva. Mă gândeam dacă să-l deschid sau nu...dar bineînțeles curiozitatea mea a învins. L-am citit pe nerăsuflate. Era un bilet scurt prin care cineva mă ruga să postez pe blogul meu o veste bombă despre unul dintre candidații prezidențiali. Mai exact, această persoană aflase cică din „surse sigure”, dar nespecificate (deci de neluat în seamă), că Ioana Popa, candidat la alegerile prezidențiale, a fost striperiță în același club în care cu 10 ani în urmă a câștigat un concurs de miss. Bineînțeles că mi s-a părut ceva iesit din comun, având în vedere că un om care ne reprezintă țara este un exemplu pentru toți cetățenii, nu trebuie să aibă un trecut prea zbuciumat.

Am avut toată noaptea la dispoziție să mă gândesc dacă să acționez sau nu. Mă gândeam că, dacă aș posta această informație bombă în câteva ore viața mea se va schimba la 180, în bine sau în rău. Pentru că nu mă lua deloc somnul, am luat un pix și o foaie și am început să fac o analiza swot a acestei situații.

 Va trebui să dau declarații peste declarații, voi ajunge pe toate canalele de știri și voi influența foarte tare alegerea oamenilor. Deși este foarte obositor, aceasta este o parte bună pentru mine. Traficul pe blogul meu va crește fără niciun efort, imaginea mea va deveni publică fără prea multe complicații...și lista asta poate continua.

Dar...ce fac dacă mă întreabă care este sursa mea? Nu pot să spun că am primit informația printr-un plic anonim pentru că n-aș avea pic de credibilitate. Dacă se adeverește până la urmă că informația este falsă ce se alege de imaginea mea? Și mai rău...ce se alege de doamna Popa? Cum să îmi bat joc de o persoană și de munca ei de-o viață pentru a ajunge eu acolo unde îmi doresc? Cum m-aș mai putea eu bucura de faimă știind că am distrus reputația unei persoane cu o bârfă de proastă calitate? NU! Țin prea mult la principiile mele ca să fac așa ceva. Niciodată n-am fost josnică și nu voi deveni acum!

Astfel, am hotărât să mă interesez. Dacă informația se dovedește a fi adevărată și voi găsi suficiente dovezi pentru a demonstra veridicitatea ei atunci o să o public. Dacă nu...o să muncesc pentru a căpăta notorietatea mult dorită.

Deși diploma de jurnalist îmi urlă că am nevoie de 3 surse, eu am stabilit că ar fi suficient dacă vorbesc cu patronul clubului și văd actele care atestă veridicitatea informației mele, iar apoi un interviu luat doamnei Popa este mai mult decât suficient. Până la urmă, ce altă sursă să mai găsesc? Actele spun totul.
La ora 6:00 eram în picioare. Mai aveam doar 48 de ore înaintea alegerilor. Ce să fac? De unde să încep? Nu știu nimic despre Ioana Popa. Sunt atâtea cluburi în oraș! Cum o să-l găsesc eu pe cel bun?

Dau repede un search pe google și găsesc toată biografia doamnei Ioana Popa. Era autobiografie deci...nu 100% credibilă. Totuși am găsit liceul pe care l-a urmat. Mai mult decât suficient. Am sunat degrabă la secretariatul liceului care, în câteva minute mi-a spus despre ce club este vorba. Bineînțeles, nu am intrat în detalii cu doamna de la capătul firului pentru că pâna la proba contrarie, pentru mine informația este falsă. Cu adresa într-o mână și cu telefonul în cealaltă mână m-am grăbit la clubul cu pricina. Ajunsă acolo, am cerut să vorbesc cu managerul clubului care, spre surprinderea mea era un om foarte binevoitor. I-am arătat legitimația de jurnalist și l-am rugat să îmi arate toate documentele care conțin informațiile angajaților de 10 ani până în prezent. Așa cum mă așteptam, răspunsul a fost negativ. Pentru că am plecat pe premisa informația falsă nu trebuie făcută publică, n-am intrat nici cu acesta în prea multe detalii. Pâna la urmă am intrat în posesia arhivei care, în care am găsit numele Irina Popa și niște poze care semănau foarte mult cu doamna viitor președinte. Am rămas stupefiată. I-am mulțumit pentru ajutor domnului manager și am plecat grăbită spre sediul parlamentului unde trebuia să îmi fac o programare să intru să vorbesc cu doamna Popa.  Am ajuns repede la secretariatul departamentului său și am cerut un interviu cu Ioana Popa, menționând faptul că, este în interesul ei dacă îmi răspunde la câteva întrebări cât mai repede. Nici nu a durat 3 ore că am ajuns față în față cu dna Popa. În urma micului interviu, am ajuns să clarific situația.

 Adevărul este că Ioana Popa are o soră geamănă pe nume Irina Popa, care într-adevăr a lucrat pentru câteva luni în clubul respectiv, însă nu ca striperiță ci ca dansatoare. Am răsuflat ușurată, iar doamna Popa, care a devenit și președinte în urma alegerilor mi-a mulțumit în mod special, atât public cât și privat.

M-am întors acasă epuizată dar și mândră de mine că am avut tăria să nu-mi încalc principiile pentru a ajunge prin mijloace nu tocmai lăudabile acolo unde îmi doresc de atâta timp. ”

Consider că această situație spune totul despre cum trebuie să procedeze oricine care primește un asemenea tip de informație. Înainte să publicați ceva ce nu sunteți sigur că este adevărat, gândiți-vă în primul rând la acea persoană pe care o denigrați și la mulțimea de oameni pe care puteți să-i induceți în eroare. Apoi puneți-vă în situația celui pe care urmează să-l târâți prin noroi fără să știți dacă merită sau nu. Vouă v-ar plăcea să vă strice cineva reputația fără să-i pese dacă informațiile publicate sunt sau nu adevărate? Ei bine....ce ție nu-ți place altuia nu-i face!

Din păcate, totul este teorie, la noi în țară nu se aplică principiul surselor sigure. Mulți oameni își fac carieră pe munca altora fără să le pese că induc în eroare o lume întreagă. Bineînțeles, nu spun că toți jurnaliștii fac așa, însă cei care fac acte de genul acesta sunt în număr foarte mare. De aceea, niciodată să nu fiți 100% siguri despre o știre de acest gen. Înainte să judeci, informează-te mai bine!
PS: Povestea pe care v-am spus-o este pur fantastică. Nu sunt jurnalist, iar în țara noastră, la prezidențiale până acum nu a candidat nicio femeie.

18 noiembrie 2010

Viitorul tridimensional

Noi oamenii, suntem adepții senzațiilor tari. Astăzi este pentru noi o aventură prin care ne împingem realitatea acolo unde ieri, credeam că este loc doar de imaginație. Avem multe dovezi care arată înclinația noastră spre mai mult. Faptul că am ajuns pe lună și am făcut pași importanți către descoperirea noastră și a lumii în care trăim arată faptul că ceea ce mintea omului poate concepe și crede, poate realiza (Napoleon Hill).

Nu vreau să vorbesc despre toate invențiile omenirii pentru că pentru asta mi-ar trebui probabil cel puțin 2 vieți. De aceea, în acest articol o să mă refer strict la tehnologia 3D și cum ne va influența ea în viitor. Pentru că nu sunt o mare cunoscătoare a acestui domeniu, am apelat la vastele cunoștiințe ale Google-ului.

În primul rând, să vă spun câteva cuvinte despre principiul de funcționare al imaginii 3D. Astfel, imaginile 3D funcționează asemenea ochilor umani, al vederii umane. Cu alte cuvinte, imaginea este prelucrată de două camere, din unghiuri diferite, lucru care permite localizarea obiectelor în spațiu, determinând senzația de spațialitate. În prezent însă, poți vedea aceste imagini 3D cu ajutorul unor ochelari speciali care îți permit să vezi cu ochiul stâng ceea ce vede camera din stânga și cu ochiul drept ceea ce vede cealaltă cameră.
Însă, am aflat că tehnologia 3D nu este o noutate așa cum cred cei mai mulți dintre oameni. 3D-ul a fost descoperit la inceputul secolului al XX-lea, dar din cauza costurilor prea mari tehnologia a fost parasita in sertarele realizatorilor de film. Bineînțeles, prezentul a devenit fantezia trecutului, tehnologia 3D avansând cu rapiditate.

Un pas important în evoluția tehnologiei 3d, l-a făcut AMD prin lansarea noii serii de plăci grafice AMD RADEON 6000. Din această serie, se remarcă în mod special placa video AMD Radeon™ HD 6870, care, prin componentele sale performante, are puterea de a reda realitatea așa cum este ea.

Cum va arăta viitorul tehnologiei 3D?

Păi având în vedere că, AMD are planuri mari cu privire la îmbunătățirea acestui domeniu, putem anticipa faptul că extinderea acestui concept va avea consecințe irevocabile asupra modului în care omul experimenteaza domeniul divertismentului. Cu alte cuvinte, în viitorul mai mult sau mai puțin apropiat, oamenii vor renunța la televizoarele, pe care astăzi le considerăm normale și se vor îndrepta spre televizoarele 3D. Din acest motiv, oamenii de știință vor pierde nopțile pentru a îmbunătăți din ce în ce mai mult această tehnologie. Astfel, probabil vor ajunge să descopere niște modalități prin care putem vedea 3D fără ochelari speciali.

Pentru că oamenii petrec foarte mult timp în fața televizorului, iar studiile arată că 3D-ul în exces poate afecta vederea, domeniul oftalmologic va fi revoluționat. Probabil se oamenii nu vor mai cumpăra ochelari de vedere doar cu protecție împotriva calculatorului ci și împotriva imaginilor tridimensionale. 

Însă, ramura oftalmologică nu va fi singura revoluționată de această tehnologie 3D. Întreaga medicină „va privi” 3D. Consider că, marile companii IT se vor bate să lanseze pe piață cele mai tari sisteme care le vor permite doctorilor să descopere corpul uman în toată splendoarea lui.

De asemenea, tehnologia 3D va fi de un real folos astronomilor care vor putea studia Universul prin intermediul unor imagini extrem de reale.

Nu în ultimul rând, tehnologia 3D se va dezvolta astfel încât să ușureze viața oamenilor de afaceri care în prezent se plimbă dintr-un colț al lumii în altul pentru a participa la diverse conferințe. În viitor, toate sălile de conferință vor fi dotate cu ecrane imense prin care oamenii de afaceri se pot teleporta virtual prin intermediul imaginilor holografice. Bineînțeles, imaginile holografice vor apărea și în domeniul televiziunii, fapt pentru care, divertismentul va căpăta dimensiuni din ce în ce mai profunde. Cu alte cuvinte, imaginile 3D se vor dezvolta atât de mult încât se vor trasforma în imagini holografice. Astfel, în viitor, televizoarele 3D vor fi niște televizoare obișnuite, iar televizoarele cu imagini holografice vor ajunge pe lista de dorințe a fiecărei persoane.

Cu alte cuvinte, tehnologia 3D încearcâ să revoluționeze mai devreme sau mai târziu toate domeniile vieții unui om, încercând să-i ușureze existența din ce în ce mai mult. Dacă astăzi am ajuns să colorăm unghiile în 3D și să ne îmbrăcăm de asemenea cu haine având imprimeuri tridimensionale, probabil mâine...vom avea totul 3D.
Acest articol participă la etapa nr. 33 din concursul Superblog.