Transportul aeronautic este una dintre marile descoperiri ale omenirii. După părerea mea, păsările cerului sunt cele cărora trebuie să le mulțumim pentru această importantă invenție pentru că ele au fost, în această situație muzele omului și ele ne-au ambiționat să zburăm așa cum o facem în prezent. Primele încercări de zbor datează din anul 1890 și ceva. După cum se vede, până în prezent, omul a făcut progrese incredibile în ceea ce privește transportul aeronautic. Cine n-a auzit nici măcar o dată în viață despre frații Wright, Traian Vuia, Henri Coandă? Datorită lor, acestor oameni care au pus bazele înfăptuirii avionului avem acum posibilitatea să batem lumea în lung și-n lat în doar câteva ore.
Dacă de atunci...de la 1900 când Traian Vuia a imaginat primul avion, am evoluat atât, haideți să ne urcăm în capsula timpului să ne teleportăm în viitor să vedem ce ne așteaptă din punct de vedere al transportului aerian. Sunteți gata? 3, 2, 1...am pornit!
Este 9 noiembrie 2110! Deși nu este prima oară când fac o călătorie în viitor, sunt la fel de uluită de cât de mult evoluează omenirea de fiecare dată. Pentru că timpul meu nu este nelimitat, încerc să strâng cât mai multe informații pentru voi! Sunt sigură că sunteți curioși nu-i așa?
În primul rând trebuie să vă spun uite unde a ajuns România, țara noastră care în prezent se confruntă cu o criză pe toate planurile. Datorită companiei Tarom am ajuns să fim a 2-a țară după SUA, evident, care a adus cele mai însemnate îmbunătățiri transportului aerian.
Dragii mei...cu regret vă spun că meseria de pilot nu se mai aseamănă deloc cu ceea ce știam noi. Acum, fostul pilot din 2010 este doar un observator al traficului aerian care nu trebuie să se mai lupte cu 1000 de butoane să țină avionul în aer așa cum o făcea în 2010. Acum, sarcina lui este doar să introducă coordonatele, lăsând apoi pilotul automat să-și facă treaba. Cu această colosală schimbare, oamenii din viitor nu mai știu ce este acela un accident aviatic.
Pasagerii unui avion din 2110 nu se vor mai confrunta niciodată cu „rău de avion”...pentru că schimbările bruște de altitudine sau golurile de aer sunt de domeniul trecutului. Acum, în 2110, oamenii nu mai sunt obligați să nu folosească telefoanele mobile sau laptopurile pe parcursul călătoriei pentru că acest lucru nu îl mai încurcă cu nimic pe conducătoriul avionului. De asemenea, nu trebuie să mai aștepte să fie serviți de către o stewardesă deoarece se pot servi singuri de la mini-restaurantul de la bordul aeronavei. Ahh..nu vă spun...în sfârșit nu mai există limită de bagaje lucru care mi se pare foarte important, mai ales pentru cei care vor să se multe în altă parte a lumii.
De asemenea, viitorul spune adio Întârzierii. Avioanele sunt pregătite să aterizeze sau să decoleze până și pe cele mai aprige furtuni. Acum că la conducere este de fapt un computer, nu se mai ține cont dacă este sau nu vizibilitate. În plus, oamenii sunt mult mai expuși la greșeli decât un calculator. Un calculator, dacă este bine setat își face treaba fără nicio eroare.
Să vă mai spun ceva...ce probabil vă așteptați și voi. Combustibilul folosit de către avioanele din 2110 nu mai este kerosenul nostru - pionul principal al poluării mediului. Constrânși de problemele care au apărut datorită poluării intense, oamenii viitorului s-au orientat spre un bio-combustibil, mult mai eficient și mai ieftin decât ceea ce avem noi în prezent. Astfel, dacă în 2010 facem înconjurul lumii în aproximativ 80 de ore, în viitor, datorită acestui nou combustibil, putem face aceeași călătorie cu 20 de ore mai puțin.
Ultima noutate sigur o să vă lase cu gura căscată și de aceea am lăsat-o la sfârșit. După cum știți când zici viitor zici automat evoluție. Ce credeți?! Oamenii s-au înmulțit atât de mult încât n-au mai avut loc pe Terra așa că...s-au extins pe....Lună!!! Vă așteptați să facă acest lucru atât de repede? Probabil că nu...dar uite că s-a întâmplat și asta. De aceea, au apărut câteva schimbări și în clasificarea curselor aeriene. Cursele naționale și internaționale pe care le știm noi au căpătat în viitor alte semnificații. Astfel, oamenii folosesc termenul de cursă națională pentru deplasările la serviciu, pentru că poate nu v-am spus, oamenii viitorului circulă cu avionul așa cum merg eu cu autobuzul. Cursele internaționale și-au păstrat semnificația, fiind cele care conduc persoanele în diferite colțuri ale lumii, însă a mai apărut un nou tip de cursă aeriană - cea Lunară. Este vorba despre avioanele care pargurg distanța de la Pământ până pe Lună.
Acest articol participă la etapa nr 25 din cadrul concursului Superblog.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu