13 septembrie 2010

Medicament: faptele bune!

Faptele bune pot contribui la îmbunătățirea stării de sănătate, potrivit unui studiu realizat recent de cercetătorii britanici, citat de dailymail.co.uk.

Oamenii care fac acte de caritate și alte fapte bune - de exemplu, își ajută vecinul la amenajarea grădinii - trec prin mai puține momente de mânie, sunt optimiști și au mai multă încredere de sine, potrivit studiului realizat de cercetătorii de la Mindlab, un laborator din cadrul Universității din Sussex.

Cercetătorii vin acum cu dovezi științifice în sprijinul vechii zicale potrivit căreia cei care îi ajută pe ceilalți se ajută pe sine.

Astfel, faptele bune pot contribui la reducerea nivelului de stres și promovează încrederea de sine.

Cercetătorii au ajuns la această concluzie după ce au măsurat nivelurile de stres și ale altor emoții experimentate de un grup de bărbați și femei care au făcut fapte bune timp de nouă zile consecutiv.

Efectele stresului asupra organismului sunt binecunoscute: poate afecta sistemul imunitar, conduce la o creștere a tensiunii arteriale, crește riscul de infarct și accident cerebral și contribuie la instalarea infertilității.

Studiul, comandat de firma de asigurări Simplyhealth, a mai scos la iveala că faptele bune au un efect de reacție în lanț pozitiv, beneficiarii faptelor bune simțindu-se motivati să-i ajute pe ceilalti la rândul lor.

Un studiu anterior, realizat de cercetătorii de la Universitatea Harvard, a arătat că faptele bune îi întăresc fizic și psihic pe autorii lor.

sursa: http://www.newz.ro/stire/111617/faptele-bune-pot-contribui-la-imbunatatirea-sanatatii.html


Faceți măcar o faptă bună în fiecare zi ! Schimbați în bine lumea noastră...Acționați acum!Dacă nu pentru cei din jurul vostru măcar pentru voi!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu