7 septembrie 2010

:)

Oare metroul este destinat oamenilor triști și fără vlagă? De 5 ani merg cu metroul și niciodată n-am văzut o atmosferă mai altfel decât în general! Cum e în general? Păi totul se rezumă la un grup de oameni obosiți și cu gândurile departe! Întotdeauna sunt aceeasi oameni... E adevărat...circulăm pe sub pământ unde aerul este închis și parcă te instigă la somn! Dar totuși...unde este entuziasmul lor? Îl lasă la suprafață?

Și bineînțeles că orice regulă are și excepții, astăzi am rămas plăcut impresionată. Deși am obținut un loc cu greu și eram atât de fericită că stau jos... a urcat după mine o bătrânică care se uita la cei care stăteau pe scaun, poate, poate se îndură cineva să-i cedeze un loc. Pentru că am o slăbiciune față de bătrâni și pentru că mă gândesc cu groază că într-o zi voi fi și eu așa...i-am cedat locul. Ceea ce m-a impresionat foarte tare a fost faptul că atunci când s-a așezat pe scaun a scos o pungă în care avea câteva nectarine și mi-a întins-o sa-mi aleg și eu una! Și pentru ce? Că doar eu nu făcusem mare lucru...!

Bineînțeles că apoi mi-a venit în minte ceea ce citisem cu câteva ore înainte! „Cu cât ofer mai mult celorlalți cu atât primesc înapoi!”

Ceea ce s-a întâmplat pare a fi un lucru mărunt...dar de multe ori...lucrurile mărunte ascund cele mai multe bogății. Și când spun bogății nu mă refer neapărat la parte materiala! Pe mine acestă situație m-a ajutat să mai cresc puțin și să-mi dau seama că atunci când respecți pe cineva ești tratat cu același respect!

Un comentariu:

  1. Bine bine...scoate-mi ochii ca nu m-am ridicat eu!
    Serios vorbind acum si pe mine m-a impresionat situatia desi pe moment am luat totul in gluma.

    RăspundețiȘtergere