30 septembrie 2010

Minciuna este necesară!

Stai stai nu mă înțelege greșit! Nu vreau să spun că trebuie să ne mințim pe noi și pe cei din jur sau să ne cladim o viață bazată pe minciună! Însă minciuna are și ea rolul ei...Nu-mi spune...una dintre cele 10 porunci este „Să nu minți!”..da știu! Dar ia imaginează-ți pentru o clipă cum ar fi dacă ai spune tot ce ți-ar trece prin minte? Sau dacă toată lumea din jurul tău ar spune tot ce i-ar trece prin minte! De exemplu, cum crezi că ai ajuta un prieten spunându-i că nu o să reușească nimic din ceea ce și-a propus pentru că așa crezi tu? La ce i-ar folosi lui asta? Deci? Există și minciuni bune pe lumea asta! Sunteți de acord?

De asemenea, minciuna este un mod de a te apăra. Ce ar fi dacă copilul tău care a făcut o prostie ar veni la tine și ar cere să-l pedepsești? Sunt sigură că ai crede că e ceva în neregulă cu el și l-ai duce la un psiholog. Bine, poate exagerez puțin dar acesta este adevărul!

Nu e nimic rău dacă îi spui cuiva că arată bine astăzi deși tu ești cu totul de altă părere.

Nu e nimic rău în a-ți cere scuze pe șeful tău care e cu o falcă-n cer și cu una-n pământ, pentru că nu ai terminat proiectul la timp, deși tu crezi că este un măgar obsedat de muncă!

Nu e nimic rău dacă strecori o mică minciuna atât timp cât nu îi afectează pe cei din jurul tau, ba mai mult îi faci să se simtă mai siguri și mai încrezători!


De câte ori nu ai fost pus în situația de a minți pe cineva cu un scop bine intenționat? Nu-mi spune că niciodată pentru că aș crede că ești cel mai mare mincinos!:))

Crede-mă...nu există om pe pământ care n-a mințit nici măcar o singură dată! Minciuna a fost inventată cu un scop...și dacă nu vă puteți închipui o lume care spune adevărul și doar adevărul vizionați filmul ”THE INVENTION OF LYING”!

SFAT: Există o singură persoana fată de care nu ar trebui niciodată să mințim: propria persoană!

Dacă într-o anumită situație minciuna pare a fi necesară nu ezita să o folosești, însă amintește-ți întotdeauna: NU TE MINȚI NICIODATĂ PE TINE ÎNSUȚI!!!

3 comentarii:

  1. N-aș merge atât de departe cu suținerea/promovarea minciunii. Să fii în stare să spui adevărul în orice situație te-ai afla, zic eu, este un act de curaj și loialitate, atât față de tine cât și față de ceilalți. Fără să vrei, cazi în propria capcană: îi minți pe ceilalți, te minți pe tine...
    "Nu e nimic rău dacă strecori o mică minciuna atât timp cât nu îi afectează pe cei din jurul tau, ba mai mult îi faci să se simtă mai siguri și mai încrezători!" - e cel mai rău lucru pe care îl poți face, pentru tine în primul rând...Cum să nu fie nimic rău în asta?

    RăspundețiȘtergere
  2. pai uite.. de exemplu..tu ai un prieten care nu este foarte ingrijit si nu arata tocmai bine! Pentru ca este foarte complexat si are nevoie de un compliment te intreaba inr-o zi ce parere ai despre el! Pentru ca este prietenul tau si nu degeaba ti l-ai ales ii spui ca iti place foarte mult compania lui, ca este un bun prieten dar este prea gras si se spala pe dinti din joi in paste. Cum crezi ca l-ai ajuta sa prinda incredere in el daca tu i-ai spune asa pentru ca asta iti trece prin minte si nu poti sa minti niciodata?


    Tu ai spus de asemenea ca fara sa vrei, cazi in propria capcana! Ei bine eu nu m-am referit la mincini care sa iti afecteze integritatea si sa le faca rau celor din jur! Eu am spus ca nu e nimic rau in a minti in folosul celor din jurul tau si mai ales in folosul tau! Bineinteles daca o tii din minciuna in minciuna atunci intr-adevar este o problema!

    RăspundețiȘtergere
  3. Dacă aș avea vreo cunoștință ca în descrierea făcută de tine, crede-mă, chiar i-aș spune în față. Evident, nu la un mod în care aș complexa și mai tare persoana respectivă că n-am rezolvat nimic așa. Tot omul mai minte, dar eu personal, dacă gândesc un lucru despre ceva/cineva chiar îl spun...n-aș putea spune altceva. În fine, ideea la care vroiam să ajung este că poți spune oricui adevărul în față dacă ai puțină diplomație. :)

    RăspundețiȘtergere