3 septembrie 2010

Ultima scrisoare a lui Bob...


Dragi prieteni,

Este important ca barbații să-și dea seama că pe masură ce înaintează în vârstă, femeile nu mai pot menține același nivel calitativ al curățeniei, ca atunci când erau tinere. Când bărbații observă acest lucru, ar trebui să încerce, măcar, să nu țipe.

Lăsați-mă să vă spun cum rezolv eu problema.

Când am fost concediat din slujba mea de consultant economic,și m-am pensionat devreme, Nancy a fost nevoită să-și găsească de lucru, pentru că aveam nevoie de un venit și de asigurare de sănătate. La scurt timp după ce a început să lucreze, am observat că a inceput să-și arate vârsta.

De obicei ajung acasă de la pescuit sau de la vânat cam în același timp în care ajunge și ea de la serviciu. Deși știe cât de foame îmi este, mereu îmi spune că trebuie să se odihnească jumatate de oră înainte de a-mi găti cina. Încerc să nu țip, doar îi spun să nu se grăbească,și să mă trezească când e gata cina. Obișnuia să spele vasele imediat ce terminam de mâncat. Acum ele stau în mod neobișnuit mai multe ore în chiuveta. Fac și eu ce pot, și îi amintesc de câteva ori pe seara că vasele alea nu se curață singure. Știu că apreciaza ajutorul meu, pentru că reușește să le spele cumva înainte de culcare.

Acum că este mai în vârstă,observ că obosește mai repede. Mașina de spalat rufe și uscatorul se află la subsol. Uneori îmi spune că nu mai poate face înca o calatorie pe acele trepte. Nu fac o mare problemă din asta. Atâta timp cât termină de spalat rufele pâna seara, sunt dispus să-i trec cu vederea.

Nu numai asta. Dacă am nevoie de o camașă apretată la întalnirea de la cabană din ziua de luni, sau la întâlnirea de pocker de miercuri și sâmbătă, sau la meciul de bowling de marți și joi, îi spun că de fapt călcatul hainelor mai poate aștepta până a doua seară. Asta îi dă timp să mai facă și celelalte nimicuri prin casă, cum ar fi, să facă baie câinelui, să dea cu aspiratorul sau să șteargă praful.

Dacă am avut o zi foarte bună la pescuit, îi permit să curețe peștele mai lent și mai cu grijă.

Nancy a început să se plangă din când în când. De exemplu, spune că îi este greu să platească facturile de la casă în timpul pauzei ei de prânz. În ciuda plângerilor ei, eu continui să o încurajez. Îi spun să se întindă pe două-trei zile, și să nu se grăbească prea tare. Îi mai spun că săritul peste un mic prânz, din când în când, nu poate face rău nimănui, dacă mă întelegeți ce spun.

Când face treburi simple, a început să aibă nevoie de pauze de odihnă tot mai prelungite.

A trebuit să facă o pauza la jumătatea grădinii, când a tuns iarba. Încerc să o fac să nu se simtă prost că are nevoie de atâtea pauze. Îi spun să-și facă un pahar de limonadă proaspătă și să stea un pic jos. Îi spun că dacă tot face una pentru ea, să facă una și pentru mine, și sș vină să stea de vorbă cu mine până adorm în hamac.

Probabil par un sfant, pentru felul în care o susțin pe Nancy în fiecare zi. Nu spun că este usor să arăt atâta considerație fața de ea. Mulți bărbați ar găsi acest lucru ca fiind dificil, sau chiar imposibil. Nimeni nu știe mai bine ca mine, cât de frustrate devin femeile odata cu înaintarea în vârstă. Dar baieți, dacă țipați mai puțin la nevestele voastre din cauza acestui articol, consider că a fost făcut cu folos.

Semnat Bob


P.S. Înmormântarea lui Bob a avut loc pe 25 ianuarie.

P.P.S. Nancy a fost achitata la proces, pe 29 Ianuarie.

Un comentariu:

  1. Ce frumos, cred ca toate femeile isi doresc un barbat precum Bob ;)) sustinerea moralului e foarte importanta.

    RăspundețiȘtergere