22 iulie 2010

Perfecțiunea...


Există perfecțiune? Bineînțeles părerile sunt împărțite...

Pentru mine nu există perfecțiune. Deși sunt mulțumită de familia mea, de prietenii mei, de lucrurile mele, de aspectul meu, de viața mea...nu pot niciodată să spun gata...„nu vreau nimic mai mult..totul e perfect”. Cu cât am mai mult...cu atât vreau mai mult...așa suntem noi toți.

Dacă m-ar opri cineva pe stradă și mi-ar cere să dau o definiție a perfecțiunii aș spune... „atâtea opinii...atâtea definiții”.

Eu n-o să pot fi niciodată perfectă în ochii tuturor... Deși nu-mi place s-o spun..e imposibil să fii pe placul tuturor. Nici în ochii mei n-o să fiu niciodată perfectă...mereu o sa-mi stea părul vâlvoi dimineața, mereu o să vorbesc mai mult decât trebuie, mereu o să-mi spun părerile indiferent dacă sunt pozitive sau nu. Asta sunt eu. Poate dacă aș vrea...m-aș putea schimba. Dar ce nevoie am de o viața perfectă? Viața mea e perfectă tocmai prin micile ei imperfecțiuni.

Dacă totul ar fi pe placul nostru și viața ar fi roz, pentru ce am mai trăi?


Citate celebre despre perfecțiune:

Perfecţiunea e atinsă nu atunci când nu mai este nimic de adăugat, ci când nu mai este nimic de înlăturat. - Antoine de Saint-Exupery

Nu vă temeți de perfecțiune, n-o s-o atingeți niciodată. Salvador Dali

Perfecţiunea însăşi este imperfecţiune. Vladimir Horowitz

Nu încerca să atingi perfecțiunea, dar încearcă măcar să scapi de mediocritate. - Alexandru Gh Radu
Ție ți-ar plăcea să fii perfect și să ai o viață pe măsură?

3 comentarii:

  1. Ţi-am citit postările şi îmi place felul în care îi provoci pe cei care te "vizitează" să îţi împărtăşească o mică parte din ei...
    Acum pentru că ai pus o întrebare care cred că mi se adresează şi mie răspunsul meu este nu, nu mi-ar plăcea să fiu perfectă, pentru că aşa cum ai zis şi tu şi alţii înaintea noastră, nu cred că perfecţiunea există...şi cred că o viaţă perfectă ar fi plictisitoare...te plictiseşti la un moment dat şi de atâta perfecţiune, nu crezi?

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai dreptate .Nimeni nu este perfect ,dar incercam sa atingem perfectiunea......

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu n-o să pot fi niciodată perfectă în ochii tuturor... Deși nu-mi place s-o spun..e ''imposibil să fii pe placul tuturor. Nici în ochii mei n-o să fiu niciodată perfectă...mereu o sa-mi stea părul vâlvoi dimineața, mereu o să vorbesc mai mult decât trebuie, mereu o să-mi spun părerile indiferent dacă sunt pozitive sau nu. Asta sunt eu. Poate dacă aș vrea...m-aș putea schimba. Dar ce nevoie am de o viața perfectă? Viața mea e perfectă tocmai prin micile ei imperfecțiuni''...incerc in fiecare zi sa fiu pe placul tuturor...de cele mai multe ori reusesc cu brio...dar am ajuns sa nu ma mai uit la mine....incerc sa rezolv doar prbl. celorlalti...dak ei sunt fericiti atunci sunt fericit si eu...ptr mine,cica,asta ar fi perfectiunea...poate e gresit(mai mult ca sigur :) ),dar dak asa simt eu...n-ai ce-i face,nu ranesc pe nimeni(poate doar pe mine)...ce sa fac acum?sa-mi cumpar un lansator de rachete and try to shot rabits? :) :)

    RăspundețiȘtergere