25 octombrie 2010

ARES - asul din mâneca gamerilor războinici

Da...gata...Ares zeul războiului din mitologia greacă s-a reîncarnat în cea mai rapidă placă video din lume, aflată sunt imperiul ASUS. Acum Ares a devenit cel mai important element pe teatrul de luptă din războiul mondial al gamerilor.

Sinceră să fiu, nu mă dau în vânt după jocuri...defapt nu m-am mai jucat pe calculator de muuult timp. Însă prietenul meu este la curent cu toate noutățile din domeniul jocurilor. Ca să întelegeți mai bine pasiunea lui pentru jocurile pe calculator, trebuie să vă spun că acum câteva zile am fost la un târg de joburi și el s-a oprit direct la standul pe care scria mare „Cel mai bun job din lume este cel în care te joci”. Deci...sunt sigură că dacă n-ar fi fost student și ar fi avut un job stabil, ar face foamea și și-ar achiziționa fără doar și poate o placă video Ares. Dar cum este doar un student, trebuie să rămână la stadiul de „cum ar fi dacă l-aș avea pe Ares în calculatorul meu” și să-i scrie o scrisoare lui Moș Crăciun poate poate se îndură să i-l aducă el pe Ares.

Așa că eu, cum nu sunt în măsură să port o discuție pe tema ustensilelor din domeniul jocurilor, i-am pus lui următoarea întrebare:

Ai aflat despre Ares? Cică este o bijuterie care deschide un orizont spectaculos în materie de jocuri PC.
Așa cum mă așteptam, prima lui  a fost : „Wow..de când porți o discuție despre jocuri când tu te crizezi când mă vezi că stau toată ziua în fața calculatoului?

Eu: „Da...dar am înțeles că Ares este o placă video deosebită care este capabilă să redea o grafică excepțională și m-am gândit că ar fi util pentru cultura mea generală să știu câte ceva :D

El:  Da...cam ai dreptate...ar trebui să știi și tu câte ceva despre asta, mai ales că ASUS a pornit o întreagă revoluție în lumea jocurilor prin seria ROG care constituie linia de avangardă a produselor și echipamentelor destinate jocurilor, tradiție care a început cu MARS și continuă acum cu ARES. Noul model dispune de două nuclee Radeon HD5870 tactate la 850MHz. Acestea sunt optimizate să lucreze tandem pentru a oferi o performanță cu 32% mai mare comparativ cu placa de referință. De asemenea, ARES are 3200 de procesoare de flux și o capacitate de 4GB de memorie GDDR5 la frecvența de 1.2GHz. Deși are o putere extraodinară, ARES funcționează fără niciun pic de zgomot și nu are probleme de răcire.

Eu:  Da..whatever...n-am prea înțeles mare lucru din datele astea tehnice, dar după felul în care o prezinți îmi dau seama că este o placă video unică pe care ți-o dorești din tot sufletul. Așa că nu-mi mai rămâne decât să te întreb ce ai face dacă l-ai avea, măcar pentru o zi, pe Ares, această super placă video capodoperă a  ingineriei hardware, unică prin design, specificații, performanțe și nu în ultimul rând, dotări în umilul tău PC?”

El:  Pfoa..aș fi extaziat la propriu. Nu știu dacă știi dar placa video o primești într-o elegantă servietă. Dacă aș intra în posesia ei în mod sigur mi-aș lipi-o de mână și le-aș face o vizită prietenilor mei pasionați de jocuri să mă laud puțin dacă am cu ce. Evident...nu m-aș duce oricum decât la costum și mi-aș pune și ochelarii ca să fiu un fel de James Bond al comunității gamerilor.  Apoi...după ce le arăt capodopera ASUS, sunt convins că nu o să mai scap de ei și dacă nu-i invit eu să participe la evenimentul de montare a super placii în calculator, se autoinvită ei. Așa că organizez un party...dar nu orice fel de party în care se mănâncă și se bea până cazi sub masă, ci un party în care ne duelăm virtual până cădem sub masă. Cu alte cuvinte..tu nu ești invitată :)). Glumesc bineînteles. Apoi...i-aș da pe toți afară și m-aș închide în cameră și n-aș mai ieși de-acolo cel puțin o săptămână. Nu mi-ar trebui nimic... în afară de apă, mâncare și curent electric. Tu îți dai seama că aș fi cel mai invidiat gamer din lume? Dacă aș fi unul dintre cei 1000 de norocoși de pe planetă care se pot mândri cu așa o bijuterie, crede-mă...m-aș simți ca și cum aș fi câștigat la loto potul cel mare! :)

Eu: Eu cred că dacă aș fi mare pasionată de jocuri pe calculator aș face tot posibilul să intru în posesia lui Ares! :P...așa că, eu zic să începi să faci economii de acum să îți iei și tu un ARES că prea ești așa entuziasmat!





Acest articol participă la etapa cu numărul 15 din cadrul concursului Superblog.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu