22 octombrie 2010

Toyota viitorului

-                                   -(Jeremy Clarkson)Bună seara doamnelor și domnilor, bun venit la episodul 14 al sezonului acesta din cel mai tare show destinat mașinilor , și anume Top Gear.
Anul 2060, tehnologia automobilă este mai avansată decât am fi crezut vreodată. Emisiunea Top Gear continuă să se difuzeze, deși nu mai avem loc în arhivă, va trebui să ardem primele sezoane.
După cum vedeți mă mențin într-o formă destul de bună, față de Hammond și May care și-au cumpărat asistente medicale care să-i asiste în emisiunea de azi.
-                                     -(Richard Hammond)Clarkson, dacă erai într-o formă bună prezentai emisiunea stând în picioare nu pe canapea.
-                                     -(Jeremy Clarkson)Foarte amuzant Richard, și ca să îți demonstrez că nu sunt atât de bătrân pe cât arăți, mă voi ridica ca să prezint subiectul de astăzi.
-                                     -(James May)Dacă vrei să te ridici ți-o pot împrumuta pe Amelia, dragă Clarkson, dar te costă un milion de lire.
-                                     -(Jeremy Clarkson)May, mai ți minte cânt te-am ajutat să tragi mașina din lac?
-                                    -(James May)Normal, cum aș putea să uit că îți datorez un milion de lire.
-                                     -(Jeremy Clarkson)Ei bine, să zicem că suntem chit.
                    În orice caz doamnelor și domnilor astăzi avem o emisiune cu totul specială. Astăzi viitorul tehnologic al automobilelor ni s-a deschis.După ani de zile de speculații asupra celor de la Toyota care au lucrat în secret la o nouă gamă de mașini, astăzi vă vom arata cum arată o Toyota a viitorului.
Colecția se numește H Line, deoarece toate funcționează pe motoare Hybrid, adică au mai multe surse de energie, și mai ales energie regenerabilă. Motoarele acestor minunății dispun de surse de energie precum cea a hidrogenului, cea solară, cea eoliană sau hidraulică, plus o baterie electrică internă ce permite stocarea energiei electrice, orice ai face chiar de vrei nu poți rămâne fără combustibil. Cu excepția lui Hammond, desigur, când vrea să plece nu-l acceptă mașina.
-                                       -(Richard Hammond)Da, este adevărat.Mașinile din ziua de azi sunt mult mai deștepte. Thrusterul meu refuză să plece de pe loc din motiva că sunt prea bătrân. Linia H line dispune de tot felul de filtre, nu pleacă de pe loc dacă ești minor, dacă ești băut sau inapt fizic,psihic sau din punct de vedere legal în orice fel. Nici măcar nu o poți fura. Mașinile sunt dotate cu bază ADN validate decât de proprietar și producător.
-                         -(Jeremy Clarkson)Cel mai mult ne-a impresionat Toyota Galaxy, o mașină, care este mai degrabă o navă spațială.Având în vedere că în curând va trebui să trecem pe sistemul de ,,plutire” al circulației, cei de la Toyota au reușit să lanseze pe piață prima mașină a viitorului, o mașină ca în filmele anilor 1990. Are de toate, și când spun de toate mă refer că pe langa faptul că are un motor hybrid, aceasta deține un câmp magnetic în jurul său ce o menține în aer pana la o altitudine de 2000 de metrii și mai mult acest câmp magnetic funcționează ca un airbag extern în cazul unor coliziuni.
-                                          -(James May)Este o minunăție, motorul său funcționează în principiu pe energie elecrică.Are o baterie ce se încarcă de la soare folosind un panou solar plasat în acoperișul mașinii, o baterie ce își trage energie eoliană cu ajutorul unui pasaj ce conține o elice superbatantă plasat sub mașină, acelaș pasaj este valabil deasemenea și pentru energia hidraulică numai că pasajul trebuie plasat în apă.
-                                          -(Richard Hammond)Iar marea surpriză este motorul pe bază de fuziune nucleară ce permite mașinăriei să circule în modulul cruise control cu o viteză de până la 970 de km/h. Echipa Top Gear împreună cu Asociația Internațională de Control de Trafic Aerian Toyota, au organizat un test a ceea ce poate Galaxy.
-                                          -(Jeremy Clarkson)Pilotul nostru de testare al mașinilor Top Gear, Stig, a pilotat o astfel de mașină având la bord nu mai puțin de 3 oameni. Pierre Passarelle, minstru al transporturilor în Franța, Harry Highway, deasemenea ministru al transporturilor dar în Marea Britanie și directorul Toyota Nagasaki Inaba. Aceștia au făcut un test al noii autostrăzi electromagnetice Central Europeană, pacurgând drumul de la Londra până la Paris în exact 43 de minute și 54 de secunde, cu o viteză medie de 920 de km/h, și consum de 50 de kw pe suta de kilometrii, adică un total de 200 de kw la 400 de kilometrii de autostradă.
     Proiectul  este  unul de viitor, noua autostradă  cuprinte aproape toată  Europa.Inițial s-a început prin a se construi acest drum doar prin Germania, Austria și Franța. Având în vedere că toată structura ei este formată din câțiva piloni ce mențin o bandă electromagnetică, proiectul a fost ușor extins și prin restul țărilor Europene la costuri extrem de mici, și nepoluante. Așa că Toyota Galaxy este singura mașină acceptată momentan pe astfel de drum, deoarece este singura care practic, plutește.
    Putem vorbi de istorie, pe când Toyota  Auris Hybrid Synergy Drive (HSD) era lansată ca o adevărată revoluție în anii trecuți, dar iată că această companie de tradiție în producerea de automobile ingenioase, face posibilă luxul și confortul unei limuzine să fie incorporat într-o mașină cu o viteză ce depășește până și cea mai rapidă mașină sport din lume la ora actuală, iar printr-o colaborare cu Uniunea Mondială,  face posibilă achiziționarea acestui vehicul numai dacă îl schimbi cu mașina ta veche și diferența până la 10000 de lire.
    -(Richard Hammond)Clarkson, îți dai seama că la un astfel de program, pentru Toyota nu va mai exista concurență?
    -(Jeremy Clarkson)Da,  este evident.
    -(Richard Hammond)Ceea ce nu este evident pentru tine, Clarkson, este că nemaifiind concurență, diversitatea mașinilor vor scade...
    -(Jeremy Clarkson)Logic, Hammond.
    -(Richard Hammond)Păi și atunci ce vom mai prezenta noi?
   -(Jeremy Clarkson)Ei bine...doamnelor și domnilor se pare că acesta va fi sfărșitul  emisiunii Top Gear, obiectivul nostru este ratat, Tânăr și Neliniștit este în continuare cel mai lung show produs vreodată. Urmăriți acum imaginile cu noul  Toyota Galaxy, o seară bună tuturor.

                                                                    Galaxy 1

                                                                       Galaxy 2
                      
  

Acest articol a fost scris pentru proba cu numărul 13 din cadrul concursului Superblog.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu