10 octombrie 2010

Host your blog

Înainte să-mi fac blogul m-am gândit dacă ar fi mai bine să scriu pe blogspot sau să-mi cumpăr domeniu. Am ales să încep pe blogspot pentru că mă gândeam că s-ar putea să mă plictisesc repede și o să îl las în paragină. Acum parcă îmi pare rău. Puteam să risc puțin pentru că 9 euro/an nu sunt o avere. În orice caz, acum mă gândesc serios la ideea de a-mi lua un domeniu.

 Aș face asta nu pentru că blogspot.com e prea greu de reținut (deși și asta este un argument), ci pentru că pe domeniu ai mult mai multă libertate poți să-ți instalezi ce plug-in-uri vrei tu.

De asemenea...domeniul este al tău, poți face ce vrei cu el...nu ți-l poate închide nimeni. Pe blogspot, însă, poți risca oricând să te trezești că ți-au închis blogul pentru că nu le mai convine de tine.

Nu în ultimul rând...dacă ai domeniu propriu poți fi mult mai usor de găsit pe motoarele de căutare și implicit atragi mai mulți vizitatori.

În orice caz...dacă ai de gând să-i iei un domeniu tot ce trebuie să faci este să dai un simplu click pe înregistrare domenii.



Acest articol participă la SuperBlog, etapa Nr 5

Un comentariu:

  1. Este o idee foarte bună să treci pe domeniu propriu. Cum ai spus și tu, ai mult mai multă libertate. Eu am început pe blogspot, apoi m-am mutat pe wordpress și apoi domeniu propriu (cu interfață de wordpress). Blogspot-ul mi se pare foarte complicat acum, n-aș mai reuși să umblu cu ușurință. Să ne anunți când te muți la "casa ta" :P

    RăspundețiȘtergere