1 octombrie 2010

Simplă constatare

În primul rând trebuie să recunosc cu părere de rău că nu sunt o fană a fotbalului. Până și mama se întreabă cu cine semăn așa afoană în ale fotbalului pentru că la mine toată familia se uită la meciuri.

Nu prea am răbdare să urmăresc un meci de la începul până la sfârșit dar o mai fac din când în când pentru ca Ub este înebunit după fotbal, echipa lui de suflet fiind Steaua, și trebuie să-i mai fac și eu plăcerea din când în când și să îi suport urletele atunci când e o fază mai încordată.

În ultima vreme m-am uitat cu el și la Steaua-Liverpool și astăzi la Steaua-Napoli, 2 meciuri în care această echipă a României a pierdut din cauza arbitrului. Să zicem că atunci cu Liverpool arbitrul nu a fost atât de evident deși le-a dat un penalty în favoarea englezilor pentru că, chipurile un jucător de-al Stelei l-a faultat pe unu' (deși în reluare s-a văzut clar că nici măcar nu l-a atins). Să zicem că n-a văzut bine arbitrul. 

Astăzi în meciul cu Napoli s-a văzut clar că arbitrul a ținut cu napoletanii. Pentru că în ultimele minute de joc era 3-2 pentru Steaua, arbitrul polonez nu a oprit jocul până nu au dat ceilalți încă un gol!

Pur și simplu am înțeles că nimeni nu ține cu noi și toți vor să ne vadă la pământ. Chiar nu-mi dau seama ce au cu noi...sincer. E adevărat că nu suntem un neam tocmai nobil și de multe ori străinii asociază românii cu țiganii. Dar totuși...eu zic că avem suficienți oameni cu care să ne mândrim. Bineînteles că avem și oameni de nimic...ca orice țară de altfel...dar repet...sunt suficienți români deștepți și cu bun simț în România și asta trebuie să scoatem în evidență.

Nu suntem chiar o țară de nimic așa cum cred alții!

Singura noastră vină este că am stat atâția ani sub comunism și acum că am descoperit libertarea nu știm cum s-o folosim. Dar progresăm zic eu...încet dar sigur.

Un comentariu:

  1. De multe ori acuzam arbitrajul de la noi..e parfum pe langa jegosul asta de Marcin Borski si totusi cei de la UEFA parca-s chiori la asemenea gafe facute de acesti amnezici de arbitri!

    RăspundețiȘtergere