1 octombrie 2010

Stângaci sau dreptaci?

Un nou studiu susține că simpla plasare a unui magnet puternic pe cap, poate transforma pe moment stângacii în dreptaci și vice-versa.
Se pare că bizarul efect dureaza doar atât timp cât magnetul este așezat pe creștetul capului, stângaciul redevenind stângaci imediat ce și-a luat magentul de pe cap.

Surprizele experimentului în cauză nu se opresc aici! Terapia magnetică poate afecta, în timp, comportamentul moral al subiecților, făcându-i pe aceștia să se poarte fără să raționeze prea mult înaintea luării oricăror decizii.

Cercetătorii Universitătii Berkeley din California au apelat la un grup de voluntari dreptaci și stângaci în egală măsura, cărora le-a întrerupt pe moment funcționarea normală a creierului prin intermediul unor magneți deosebit de puternici, folosiți într-o formă particulară de terapie denumită stimulare magnetică transcranială.

Magneții au generat un câmp specific pe partea craniului pe care au fost plasați, iar fluxul magnetic a creat un curent electric de intensitate slabă care a interferat cu celulele creierului, împiedicându-le să funcționeze în mod obisnuit.
Sursa: descopera.ro

2 comentarii:

  1. Buna ziua, dorim sa va facem o propunere comerciala! Daca sunteti interesat trimiteti un e-mail la office@falvorotarybids.ro

    RăspundețiȘtergere