12 octombrie 2010

Stoarce-ți blogul de bani

SuperBlog revine în forță cu a 7-a probă, scoțând creativitatea din bloggeri. Așa că, tot ce îmi rămâne de făcut este să-mi imaginez că am un blog de top, pe care marile firme se bat, care mai de care să-mi cumpere un articol-reclamă.

Mai exact, trebuie să-mi închipui că o mare companie îmi oferă 100 de euro,  în schimbul unui articol despre un serviciu de consultanță pe care aceasta îl prestează clienților.

Cred că primul gând care mi-ar veni în minte ar fi că munca mea de pe blogosferă dă în sfârșit roade, iar următorul lucru pe care l-aș face ar fi să îi spun mamei că nu stau degeaba toată ziua pe internet, așa cum crede ea.

Următorul pas ar fi să mă interesez dacă firma respectivă chiar este serioasă și aș face o analiză pentru a stabili raportul blog-preț. Cum fac asta? Păi mă gândesc dacă blogul meu are un pagerank suficient de mare pentru a merita bănuții dați de cineva care are nevoie de publicitate. Bineînțeles, dacă firma respectivă îmi oferă mai mult decât mă gândeam eu că merit, ei bine...atunci greșeala lor. Cine refuză e neam prost :)).

Apoi dacă e totul în regulă și reiese din calculele mele că merită să-mi pierd timpul pentru compania respectivă atunci mă apuc de treabă. Pentru că întotdeauna mi-a plăcut să iasă totul impecabil, încep muncă asiduă pentru a găsi cât mai multe informații care să fie în concordanță cu tema dată. Și care ar fi cea mai simplă metodă de a găsi ceva în carul asta cu fân, dacă nu Google-ul? Dacă cumva se nimerește să am vreo cunoștință care lucrează pe domeniul respectiv, nu ezit să întreb. Atunci când cineva îți oferă ceva, e bine să nu-l dezamăgești. Așa că, mi-aș da toată silința și aș folosi toate informațiile primite pentru a face un articol ca la carte.

După ce-mi fac treaba astfel încât să fiu eu mulțumită le arăt și celor din companie pentru că la urma urmei, ei sunt cei care trebuie mulțumiți. Dacă totul este în regulă, atunci cred că ar fi timpul să mă gândesc ce să fac cu banii. Păi având în vedere că sunt primii bani câștigați online, aș promova mai departe blogul, doar merită nu? Și cred că de restul banilor, ar fi binevenită și o mică amintire pentru mine :D.

Dar stai puțin...doar nu am scris articolul și mă opresc aici. Promovez articolul respectiv pe toate rețelele de socializare pe care le știu și caut repejor câteva forumuri de discuții care au mare nevoie de informațiile mele. Cert este că trebuie să-mi fac treaba bine mai ales că, dacă compania este mulțumită de munca mea sigur nu va ezita să mă recomande mai departe.

În orice caz, m-aș bucura foarte mult dacă aș fi nevoită să nu-mi mai imaginez o astfel de situație. Consider că, majoritatea bloggerilor caută să scoată profit din munca depusă, iar acest lucru face ca viitorul pieței de articole sponsorizate să înflorească din ce în ce mai mult. Mai mult, Internetul a luat o mare amploare, iar oamenii tind să renunțe la celelalte mijloace de informare pentru că au totul pe internet. Așa că, bineînțeles și firmele care doresc reclamă se vor reprofila spre online.


Acest articol participă la SuperBlog, fiind etapa numărul 7

Un comentariu: