4 noiembrie 2010

ASUS EPU-pasul cel mare spre un viitor mai eco

Până acum câțiva ani, pământenii trăiau pe picior mare în sensul că dacă aveau consumau fără niciun fel de menajamente față de Terra, căsuța noastră scumpă și dragă.

Văzând că poartă vălul ignoranței, vecinii lor de pe o planetă îndepărată  au zis „Hoppaa...hai că nu mai merge așa...deja resurse nu prea mai au, poluarea mai are puțin și îi înghite, iar încalzirea globală îi topește încet, încet! Nu că ne-ar fi interesat pe noi, dar totuși...dacă nu se opresc din ceea ce fac, vor apărea consecințe în întreg Universul...deci vom fi și noi afectați. Astfel, ce e de făcut? Hai să le dăm un semn...să le deschidem ochii...să le arătăm că sunt suficient de inteligenți încât să traiască extraordinar fără să afecteze în vreun fel pământul”.

După ore întregi de tratative și discuții aprinse, ființele net superioare pământenilor au decis să le trimită prin telepatie niște idei pentru a salva pământul. Astfel, au trimis prețioasele informații sub formă de gânduri. Aceste informații erau primite de către toți pământenii însă doar cei care erau interesați doar să-i ajute pe cei din jur fără să se gândească la ei puteau să vadă aceste informații. Aceasta este practic sursa energiei eoliene, energiei solare etc. Însă...treptat, oamenii și-au dat seama că nu este doar atât...pot să-și apere „casa” dezvoltând și mai mult tehnologia.

Astfel, compania ASUS a făcut un studiu din care a reieșit că „mașinăria” în fața căreia ne petrecem noi jumătate din zi sau mai mult, consumă mai mult decât este cazul! Mai exact  în 75% din timp, computerul consumă mai multă energie decât are nevoie. Astfel, întreaga echipă ASUS a reflectat zile întregi, încercând să descopere în mintea lor informația care îi ajuta să schimbe această situație. După lungi perioade de gândire, a venit și ideea: ASUS EPU este tot ceea ce aveau nevoie pentru a apăra pământul de poluare. Vă gândiți ce este? ASUS EPU este un microchip ce reglează consumul de energie, monitorizând și ajustând alimentarea componentelor cheie de pe o placă de bază precum procesor, placă video, memorie, harddisk, chipset-ul plăcii de bază, ventilatoare de carcasă. Cu alte cuvinte EPU este un conducător al cărui țintă este dată de maximizarea performanței în condiții minime de consum. EPU îl mulțumește acum și pe cel care vrea performanță, dar și pe cel care are nevoie de controlul consumului de energie. Acum probabil vă gândiți cât de benefic este EPU pentru Pământ. Păi, după un mic calcul reiese că o placă de bază poate economisi 33KW într-un an, prevenind emisia a 21 de kg de CO2. Pentru a vedea cât este de eco, haideți să îl comparăm cu un copac poate să asimileze 12 kg de CO2 într-un an. Din această comparație reiese că 10 milioane de plăci de bază cu această tehnologie previn emisia a 210 tone de CO2, pentru care sunt necesari 17,5 mil copaci. Sunteți mulțumiți de ceea ce auziți nu-i așa? Pentru că eu sunt în culmea fericirii că am găsit în sfârșit câteva modalități prin care să arătăm cât de mult ne iubim planeta.

Acestea fiind spuse, putem privi cu speranță spre viitor care ne va aduce cu siguranță multe surprize plăcute sper eu! Dar...între timp, până ajungem în viitor haideți să ne punem mintea la contribuție și să găsim și alte idei pe care ni le-au trimis vecinii noștrii dintr-o altă galaxie pentru că uite...ASUS ne-a demonstrat că se poate!

Acest articol participă la etapa nr 22 din concursul Superblog.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu