25 noiembrie 2010

Eco din toată „inima”

Bună seara doamnelor și domnilor! Bine v-am regăsit la Gala Internațională de box tehnologic.

În seara asta vom urmări meciul anului, între un laptop NoName și marele ASUS U Bamboo. Se anunță un meci cu totul și cu totul special, mai ales că știu de când îl așteptați pe ASUS U Bamboo să-și facă apariția.

Și acum...să vă prezint concurenții!

În colţul din stânga, laptopul NoName are un „șort” nereciclabil, fapt pentru care și-a atras cel mai mare dușman posibil, Mama Natură. Deşi a făcut antrenamente dure, componentele sale de mâna a doua nu par a fi în cea mai bună stare. Procesorul său, nu este nici pe departe cel mai puternic, fapt pentru care muschii nu cântăresc nici măcat 160GB. Placa video pare a fi cea mai în formă, însă bateria nu prea-l mai ţine. Mare curaj a avut să se prezinte aici, în fața campionului nostru internațional.

În colţul din dreapta, se află nimeni altul decât inegalabilul, inconfundabilul, imbatabilul ASUS U BambooDesign, portabilitate, putere și rezistență sunt cuvintele care îl descriu cel mai bine pe acest mare al boxului tehnologic. 
După cum puteţi observa, "outfitul" său este unul absolut senzațional. Designul incredibil îl face net superior adversarului său. „Șortul” său este croit în mare parte din bambus, ceea ce înseamna că este prietenul cel mai bun al Mamei Natură. Ia să vedem...a venit să îl susțină? ...Da, normal! Așa cum mi-am imaginat, Mama Natură a venit cu întreaga echipă de ecologiști să îl susțină.
Unde eram? Ah da...vă spuneam de stilul lui atât de elegant. Fiind atât de eco, a renunțat pana la 25% din cantitatea de plastic in favoarea lemnului de bambus. De asemenea, „limuzina” cu care a ajuns la noi aici este făcută tot din bambus. Însă, ASUS U Bamboo nu este eco doar la exterior. Unul dintre principalele motive pentru care acesta este un laptop atât de special îl constituie tehnologia Super Hybrid Engine, prin intermediul căreia autonomia lui U Bamboo este de până la 10 ore. Cu ajutorul acestei tehnologii, utilizatorul poate opta pentru diverse moduri de  funcționare a acumulatorului. De exemplu,  sistemul oferă putere maximă dacă jucați un joc care are nevoie de grafică de înaltă calitate, dar reduce consumul atunci când laptopul este folosit pentru Internet sau deschiderea altor documente. Acceleratorul grafic Intel împreună cu tehnologia Optimus adaptează puterea de calcul în așa fel încât  consumul de energie este redus considerabil. De-asta ține Mama Natură la el atât de mult! Pentru că toate componentele lui o ajută să-și păstreze bună, starea de sănătate.
Placa video NVidia GeForce GT 310M, îl face atât de puternic încât niciodată nu i-a spus „nu” unui joc performant.Deși cântărește doar 2.14 Kg și măsoară, 344 X 241 X 22 - 31.8 Cm, Asus U Bamboo este extrem de puternic, datorită procesorului său Intel Core i7-620M cu 2 nuclee, ce folosesc împreună 4MB de memorie Smart Cache.
Și acum, după ce v-am prezentat concurenții, haideți să începem.

Runda 1:
Laptopul NoName deschis lovind cu procesorul său în stânga și în dreapta, însă după cum puteți vedea, ASUS U Bamboo este as la apărare. Vai de mine! Bamboo i-a dat lui NoName un display cu diagonala de 14 Inch în ecran de l-a trântit la pământ. Uitați-vă doamnelor și domnilor cu câtă măiestrie îl lovește Bamboo pe NoName! Viteza de rotație de 5400 Rpm a hard-disk-ului de tip SATA îl face atât de rapid încât nici nu-ți dai seama cum luptă.

Incredibil, nici bine nu s-a ridicat de joc laptopul NoName că ASUS U Bamboo l-a lovit sub centură cu cei 320 GB ai săi. Se pare că bateria lui NoName s-a descărcat și nu se mai poate ridica de la Pământ, fapt pentru care ASUS U Bamboo câștigă și de această dată, apărându-și încă odată titlul de „Laptop de Top”. Este incredibil cât de repede s-a terminat acest meci!

Conferința de presă:
-Bună seara, domnule ASUS U Bamboo! Felicitări pentru victoria din această seară! Ați fost la mare înălțime!
- Mulțumesc frumos! A fost un meci foarte ușor, mai ales că s-a terminat atât de repede. Abia mă încălzisem și eu! Oricum le mulțumesc ecologiștilor că au fost alături de mine și m-au susținut. Pentru mine acest lucru înseamnă mult! Alte întrebări?
- Domnule Bamboo, deși știm ce calități deosebite aveți, însă am vrea să auzim de la dumneavoastră ce credeți că vă diferențiază de alte laptopuri.

 - Nu vorbesc acum despre performanță pentru că unele laptopuri sunt la fel de bune sau poate mai bune decât mine. Însă ceea ce am eu în plus față de ele este faptul că sunt eco-friendly, atât la exterior, prin carcasa de bambus, cât și în interior prin tehnologia Optimus care reduce consumul de energie și implicit emisia de CO2, dar și tehnologia Super Hibrid Engyne care îmi permite să stau departe de priză ore întregi. Cu alte cuvinte, sunt un ecologist convins. Și acum, îmi pare rău dar nu mai pot răspunde la alte întrebări pentru că sunt așteptat de către prietenii mei la magazinul eMAG să petrecem această victorie. 

Acest articol participă la etapa nr 39 din cadrul concursului Superblog .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu