14 noiembrie 2010

ASUS SUPERSONIC

Unul dintre beneficiile pe care ți le oferă un astfel de concurs precum Superblog, este acela că, toate probele te aduc la curent cu tehnologia sau te împing pe cele mai înalte culmi ale imaginației.
Astăzi vorbim despre sunet și calitatea lui.
După cum știm deja, omul este înzestrat la naștere cu 5 daruri, auzul, văzul, pipăitul, mirosul și gustul. Acestea sunt niște daruri de la Dumnezeu pentru a ne lăsa să ne bucurăm de frumusețile vieții.
Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii  foloseau sunetele ca și terapie pentru vindecare, lucru care există chiar și acum. Foarte multe persoane apelează la această terapie prin suntete fie pentru a se relaxa, fie pentru a trata vreo boală. Dar știți de ce este sunetul atât de puternic pentru noi? Pentru că, noi suntem ființe vibraționale, iar sunetul, după cum știm este un instrument vibratoriu prin natură.
Dacă în perioada veche, oamenii puneau accent mai mult pe puterea tămăduitoare a sunetului, în perioada actuală, oamenii găsesc în muzică un refugiu. Avem nevoie de muzică ca de aer și acest lucru se poate observa cu ochiul liber.
În perioada noastră, oamenii s-au îndepărtat mult de natură. Odată cu dezvoltarea orașelor, oamenii au fost privați de sunetul naturii. Acum ei se mai pot bucura de niște sunete atât de pure doar în weekend când pleacă la un picnic sau poate vizionând un spectacol al instrumentelor muzicale. Căutând calitatea, oamenii au încercat din răsputeri să aducă natura în casele lor, dezvoltând calitatea sunetelor.
Pâna acum, acestă calitate desăvârșită a sunetului apare doar în tehnologia Sonic Master, cu care sunt înzestrate cele mai performante laptopuri marca Asus. Când zic ASUS SUPERSONIC, nu mă refer la viteza sunetului, ci la experiența acustică de excepție pe care ți-o oferă notebook-urile ASUS dotate cu tehnologia Sonic Master.
Acum că v-am zis ce calitate a sunetului  apare în tehnologia Sonic Master, probabil sunteți foarte curioși care este secretul lor nu-i așa?
În primul rând trebuie să vă spun că Sonic Master a luat naștere în urma dezvoltării parteneriatului ASUS - Bang & Olufsen ICEPower  două companii de renume care după cum știți încearcă să îi mulțumească și pe cei mai cârcotași clienți.

Tehnologia SonicMaster permite notebook-urilor sa redea cu pana la patru octave mai mult decat laptopurile obisnuite, aducând sunetul la nivelul purității absolute. Secretul care face tehnologia Sonic Master să fie atât de specială constă în componentele de înaltă calitate pe care acesta le deține. Mai exact, îmbinarea părții software furnizată de compania Bang & Olufsen ICEPower  cu amplificatorul de 11W și boxele de 32mm, fac posibilă redarea atât de veridică a sunetului. Acestea nu numai că ridică standardul calității sunetului ci îi conferă de asemenea și o putere foarte mare.
Vocea umana, prin caracteristicile ei aparte, pune provocari unice oricarui sistem audio dar nu și lui Sonic Master, care prin sistemul său Adaptive Dynamic Refinement, spune adio oscilațiilor supărătoare ale sunetelor. De asemenea, volumul autoreglabil și egalizatorul „dăștept” își aduc o contribuție inegalabilă redării cu precizie a oricărui sunet, de la notele grave ale unui violoncel la sunetele înalte ale unui flaut.
Ca orice sistem de sunet care se respectă, bass-ul nu îi lipsește lui SonicMaster, care are de asemenea un rol foarte important în redarea cu precizie a sunetelor. Nu în ultimul rând, tehnologia SonicMaster, cuprinde și un surround de excepție oferit de sistemele Extrapolar și X-Matrix. Sistemul Extrapolar dezvoltă o ambianță deosebită prin faptul că simulează un dans colectiv al sunetelor, fiind asemenea unui dirijor care are grijă de orchestra sa.
Unde să găsiți o așa bijuterie a sunetului, dacă nu încorporată în produsele marca Asus, compania de renume mondial din punct de vedere al calității și performanței. Nu degeaba m-am îndrăgostit eu la prima vedere de ASUS NX90 și am zis că îmi vine să-mi arunc laptopul de la balcon. Asus NX90 are încorporată această tehnologie SonicMaster, însă nu este singurul. Toate laptop-urile din seria N și NX sunt dotate cu un astfel de sistem SonicMaster. Astfel, la achiziționarea unui astfel de laptop marca Asus, împuști 2 iepuri dintr-o lovitură: ai și un laptop super-performant dar și un sistem audio de vârf, care, nici nu-ți ocupă loc în casă. Cu alte cuvinte, dacă îmi cumpăr o bijuterie ca NX90, arunc pe geam și calculatorul și subwoofer-ul de care mă tot împiedic când stau la birou.

Acest articol participă la etapa nr 30, din concursul Superblog.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu