23 noiembrie 2010

Toyota experience

De când cu acest concurs, pierd foarte mult timp în fața calculatorului pentru că înainte de fiecare articol trebuie să mă documentez foarte mult. De aceea, sunt foarte entuziasmată de această probă propusă de Toyota, prin care, a trebuit să ne ridicăm fundul de pe scaun și să ne documentăm live, la un test drive Toyota.

În ultima vreme, Caravana Toyota Experience s-a plimbat dintr-un oraș în altul, traversând aproape toată țara. Din 21 septembrie și până pe 21 noiembrie, Caravana a străbătut 17 orașe, unde iubitorii de cai putere, s-au putut plimba cu una dintre bijuteriile marca Toyota. 


Experiența mea Toyota a fost una absolut  senzațională. Dintre cele 3 zile în care Caravana Toyota s-a odihnit în parcarea de la Băneasa Shopping Center, eu nu am putut să-mi aleg să merg decât în ultima zi, asta pentru că eram foarte nehotărâta dacă să merg sau nu. Mă gândeam....ce poate fi așa interesant acolo? Ce poate avea o mașină Toyota în plus față de Loganul meu? Ei bine mă bucur enorm că m-am hotărât să merg pentru că experiența Toyota a fost la mare înalțime.


V-am făcut curioși nu-i așa?


L-am sunat repede pe prietenul meu:
- Îmbracă-te repede că mergem la Băneasa Shopping Center.
- Ooo..nu nu..te rog...nu vreau la cumpărături!!!
- Haha...în premieră mondială..nici eu nu vreau la cumpărături.Mergem să facem un test drive la Caravana Toyota Experience, dar hai...grăbește-te că mai sunt doar câteva ore în care aceasta mai stă la București!


Ajunși acolo...ne-au întâmpinat 11 modele de mașini Toyota, dintre care, iQ, Aygo, Yaris, Auris, Corolla, Avensis, Prius, Urban Cruiser, RAV4, Hilux sau Land Cruiser 150. Nu știam la care să ne uităm prima oară. Toate ne făceau cu ochiul, însă noi nu puteam să încercăm decât 3 dintre ele.  Trebuie să spun că a fost o alegere foarte grea. În cele din urmă am ales să ne plimbăm cu un Aygo, Land Cruiser și Hilux, însă am reuși să ne uităm la toate modelele și să le facem poze.


Am ales să fac testdrive-ul cu Toyota Aygo pentru că mi s-a părut o mașină foarte elegantă și modernă dar în același timp și foarte practică datorită dimensiunilor sale destul de mici. 
Imediat cum m-am urcat la volan și am închis portiera, m-am simțit în siguranță. Înainte să-mi așez scaunul și să-mi pun centura am studiat în detaliu toate butoanele de pe bord. Designul elegant mi-a atras atenția din prima . Bordul Aygo are un display unic și modern, în 2 nuanțe lucru care îl face să fie foarte ușor de citit. Pentru că muzica este parte din mine, sistemul audio este pentru mine o componentă la fel de importantă ca și motorul. De aceea, am analizat în detaliu sistemul audio al mașinii Aygo care, dispunea de o intrare Jack care permite conectarea unui MP3, asta dacă nu vrei să te complici cu CD-uri. Cele 6 difuzoare ofereau un surround deosebit, oferind o atmosferă numai bună de condus. 
Ceea ce m-a impresionat foarte mult a fost faptul că, Aygo conferă un design impresionant chiar și elementelor pur funcționale cum ar fi fantele de ventilație, fapt care demonstrează înclinația echipei Toyota spre perfecțiunea tuturor componentelor, indiferent de importanța acestora.
Un alt lucru foarte interesant despre o Aygo este că, deși la exterior pare a fi mică, interiorul arată exact contrariul. Spre surprinderea mea, interiorul este foarte generos. Pentru mine acest lucru este extrem de important pentru că, atunci când plec în vacanța obișnuiesc să-mi iau după mine toată casa, fapt pentru care am nevoie de o mașină spațioasă.
Să vă spun și cum merge? Ei bine...nu am cuvinte! Este atât de silențioasă încât îți dă impresia că plutește. La bordul unei asemenea mașini chiar uiți de stres, uiți de aglomerație și de agitație.


Acestea fiind spuse, să trecem la partea cea mai palpitantă din cadrul acestei experiențe.


Dacă despre Toyota Aygo pot spune că este într-adevăr o mașină în care merită să investești fiind foarte modernă și foarte practică, despre celelalte 2 mașini în care m-am urcat pot spune că sunt superlativul eleganței și a performanței.


Toyota Hilux mi-a oferit o experiență de neuitat. De această dată, am privit de pe scaunul din dreapta. La volan s-a urcat un șofer profesionist care, mi-a arătat de ce este în stare acestă bijuterie pe 4 roți. Este creată special pentru a face față oricărei situații. Se adaptează perfect drumului, mergând la fel de bine pe autostradă cât și pe un drum accidentat.
Interiorul este minunat. Tapițeria de piele conferă un aer cât se poate de elegant, completându-se perfect cu stilul bordului plin de butoane, gata, gata să-ți încânte toate simțurile.
Despre felul cum merge...cuvintele sunt de prisos. Vă las să urmăriți clipurile următoare și mai vorbim după.





Impresionant nu-i așa? Nici eu nu credeam că o mașină poate fi capabilă de așa ceva. Nu cred că aș putea să exprim în cuvinte ceea ce am simțit pe rampă sau pe balansoar. A fost ca într-un Roller Coaster - senzații tari și libertate. Senzații tari pentru că niciodată nu am văzut o mașină care să poată să facă niște acrobații de genul asta și libertate pentru că, am simțit pentru prima oară că pot să fac orice vreau eu cu un Hilux.

Mă bucur extrem de mult că am hotărât pâna la urmă să „vizitez” Caravana Toyota Experience 2010  pentru că mi-a oferit niște experiențe unice și de neuitat. Evident...abia o aștept și la anul :D....sper să ne surprindă la fel de tare ca și acum!

 
Acest articol participă la etapa nr 2 din cadrul concursului Superblog .

2 comentarii:

  1. "La bordul unei asemenea mașini chiar uiți de stres, uiți de aglomerație și de agitatie"
    :) Chiar si intr-o dupa-masa de vineri, in Bucuresti? :))

    RăspundețiȘtergere
  2. @Bani pe net: S-ar putea ca asta să fie singura situație de care nicio mașină nu te poate face să uiți :))

    RăspundețiȘtergere